Miss Universe 2002


Body & BeautyZe bloost als ze niet weet wat ze moet zeggen, ze heeft mooi zwart haar, en studeert rechten. De Russische Oksana Federova is tijdens de verkiezingen in Puerto Rico, gekozen tot Miss Universe 2002.

Miss Universe 2002 De 24-jarige zwartharige juriste versloeg de 74 andere kandidaten en bezorgde haar land de eerste overwinning bij de verkiezingen van de mooiste vrouw ter wereld. Tweede werd Miss Panama, derde Miss China, de eerste Chinese die ooit aan de Miss Universe verkiezingen meedeed. Naast de drie best geplaatste schoonheden, kwamen ook nog Miss Zuid-Afrika, Miss Venezuela, Miss Brazilië, Miss Cyprus, Miss Canada, Miss India, Miss Duitsland en Miss Albanië in de finale.

De Russische Miss werd door haar voorgangster Denise Quinones gekroond tot Miss Universe 2002 in Puerto Rico, tijdens een live televisie uitzending, bekeken door naar schatting 600 miljoen mensen in 176 landen. De uitreiking verliep zonder problemen of incidenten.Vorig jaar was dat nog anders, toen beweerden boze tongen dat Miss Frankrijk een man was. 

Het is de eerste keer dat Rusland de titel van Miss Universe in de wacht sleept. Oxana heeft zwart haar, groene ogen, en ze is 1.75m lang. Oxana’s kroontje is speciaal gemaakt door de Japanse ontwerper Mikimoto. Het sieraad zit vol met diamanten en parels, en heeft een waarde van bijna 280.000 euro.

Helaas voor Neha Dhupia, Miss India, kwam ze niet meer in de top 5 van de miss-verkiezing. In 1994 werd Sushmita Sen Miss Universe.

Reacties
 1. Reply
  Gast
  november 3, 2006 om 9:23 pm
  Anoniem

  Ik vind dat ze te leluk is vo0r missUniverse.Jah jullie vroegen 0m igen menig :grin

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen