Meloen met ijs


De meloen met ijs is een nagerecht dat te bereiden is, in slechts 25 minuten. Kortom een dessert dat snel te maken is en dat buitengewoon goed smaakt. Bovendien kan je het bij elk gerecht opdienen. Voor dit nagerecht is de smaak van de meloen zeer belangrijk. De meloen moet goed rijp zijn. Let daar goed op bij het doen van de boodschappen. Wat hebben we nodig?

Bereiding:
De bereiding is heel simpel. Haal als eerste het ijs uit de diepvries. Het ijs wordt zachter en daardoor makkelijker schepbaar. Pel daarna de pistachenootjes en spoel ze vervolgens met warm water. Dep de nootjes met keukenpapier droog. De nootjes zijn nu gereed om grof gehakt te worden. Halveer daarna de meloen in de lengte, verwijder de pitten. Je kunt hierna het vruchtvlees in dunne plakken snijden. Verdeel het dan in een waaiervorm over vier borden. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers daarna de limoen in een kommetje. Voeg hierbij de honing en rasp en roer het geheel. Verdeel de saus over de meloen. Schep 2 of 3 bollen ijs in het midden van het bord op de meloen. Garneer de meloen en ijs met de pistachenootjes en het kaneelpoeder. Serveer dit nagerecht direct!

Simran

Reacties
  1. Reply
    Gast
    maart 8, 2006 om 3:54 pm
    negen sters restaurant

    ik heb het geproefd: O god man. Er ontbrak echt van alles aan:
    * knoflook
    * bieslook
    * kantjoer
    * massala
    * uien
    * kasripo
    * kervel
    * marjolein
    * Dille
    * Oregano
    * zout
    * peper
    * rode wijn
    * en nog veel meer.
    Op deze manier kan het toch nooit lekker zijn.

  2. Reply
    Gast
    april 19, 2006 om 11:34 am

    ik wul ijs
    :upset
    ik

    Schrijf een reactie


    Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

    Register New Account
    Wachtwoord opnieuw instellen