Meisje (17) in India vermoord vanwege dragen spijkerbroek


De discussie escaleert razendsnel, gaat Shakuntala Devi verder. Al snel gebruiken de familieleden geweld. Haar grootvader en ooms slaan Neha met stokken, waarna de tiener bewusteloos achterblijft.

Ziekenhuis

De tiener wordt vervolgens – naar verluidt – naar het ziekenhuis gebracht, maar haar moeder mag niet mee met de tuktuk die haar kind vervoert. “Dus breng ik mijn familieleden op de hoogte, die naar het ziekenhuis gaan om haar te zoeken”, vertelt de moeder. “Maar daar kunnen ze haar niet vinden.”

De volgende ochtend hoort Shakuntala Devi dat het lichaam van een meisje aan de brug boven een rivier in de regio bungelt. Haar grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid: het blijkt dat van Neha.

Familieleden

De Indiase politie verdenkt tien mensen van de moord op Neha. Vier daarvan – de grootouders, een oom en de tuktuk-chauffeur – zijn al opgepakt en ondervraagd. Naar de overige zes wordt nog gezocht.

Volgens de moeder van Neha oefenden familieleden al langer druk uit op haar dochter. Zo wilden zij dat de tiener stopte met school, en bekritiseerden ze haar wanneer ze ook maar iets anders dan traditionele Indiase kleding droeg.

Geweld in India

Geweld tegen vrouwen, vaak met een fatale afloop, is een groot probleem in India. Zo werd een twintigjarige vrouw vorige maand nog doodgeslagen door haar vader en drie neven nadat ze was gevlucht voor huiselijk geweld. Twee andere Indiase meisjes werden een week daarvoor om het leven gebracht door gewelddadige familieleden nadat ze over de telefoon spraken met een neef in een ander district.

Neha Paswan:

Lees ook
Meisje (13) verkracht en vermoord in India: ‘Dit gebeurt veel vaker’Lees verder op:
https://www.linda.nl/nieuws/buitenland/meisje-india-vermoord-dragen-spijkerbroek/

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled