Krater verslechtert weg naar Cassipora


Paramaribo – Het wil maar niet lukken met het wegennetwerk van Suriname. Het is onbegrijpelijk waarom een fundamenteel zo belangrijk aspect als het wegennet, hetwelk als één van de vele breekpunten dient waarop buitenlandse investeerders in Suriname afhaken, van de overheid overwegend een stiefmoederlijke aandacht verdient. Op het gebied van het toerisme en niet te vergeten het watermanagement, op welk terrein er voor Suriname een florissante toekomst is voorspeld, is een degelijke infrastructuur een niet weg te cijferen noodzaak.

Neem als voorbeeld de weg naar Cassipora die zelfs na vele noodkreten van het dorpshoofd Perci Martins nog steeds niet kan worden aangepakt door verantwoordelijke autoriteiten. Als gevolg van de zware regens van de afgelopen drie maanden is de weg geheel opgebroken en is er een enorme krater ontstaan. Door deze krater kan er in het geheel geen gebruik meer gemaakt worden van de weg. Bewoners van Cassipora moeten 1,5 uur door het boslopen om het dorp te bereiken. De tractor die tot nu toe het enige vervoermiddel geweest is dat voor transport van spoedgevallen van Casipora naar Redi Doti zorg kon dragen, heeft het ook laten afweten. De mensen zitten met de handen in het haar. Door al dit ongemak behoort het schoolbezoek uiteraard ook tot het verleden.

Suriname realiseert zich kennelijk half niet dat het op deze wijze ongewild verandert in een kweekreactor van analfabeten terwijl het land ooit binnen de Caraibische regio behoorde tot een land alwaar er sprake was van kennis economie. Tengevolge van de onbegaanbaarheid van de wegen liggen al de economische- en sociale activiteiten te Cassipora stil. Tientallen bewoners hebben het dorp de rug toegekeerd. Desalniettemin zitten velen toch met een goed vertrouwen en een enorm geduld te wachten op een rigoureuze ingreep van de Overheid.

Volgens dorpshoofd Perci Martins, zou het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) verklaard hebben dat de fnuikende situatie door de Technische afdeling van het departement gerapporteerd zou zijn. Het wachten is alleen op een operationele ten uitvoering legging van het vervatte op papier hetgeen in een land als Suriname het beleven zou kunnen worden van een aantal regeringswisselingen.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen