Kal Ho Naa Ho


Producent: Dharma Prouctions
Regisseur : Nikhil Advani
Story: Karan Johar
Muziek: Shankar, Ehsaan en Loy
Teksten: Javed Akhtar
Acteurs: ShahRukh Khan, Preity Zinta, Saif Ali Khan, Jaya Bachchan en Sushma Seth

Aaj, Aaj ek hasee aur baant lo…
Aaj, ek dua aur maang lo….
Aaj, ek aanso aur pi lo…
Aaj, ek zindagi aur ji lo…
Aaj, ek sapna aur dekh lo…
AAJ…..kya pata, Kal Ho naa ho…

A story of a Lifetime…………in a Heartbeat

Karan Johar is terug met een geweldige film geregisseerd door zijn voormalig assistent Nikhil Advani en met in de hoofdrollen Shahrukh Khan, Preity Zinta, Saif Ali Khan en Jaya Bachchan. Er waren geruchten verspreid die zeiden dat Kal Ho Naa Ho erg lijkt op de klassieker Anand van de jaren ’70 met in de hoofdrollen Rajesh Khanna en Amitabh Bachchan. Ik zal dit gerucht meteen de wereld uit helpen, want deze film lijkt niets op Anand, behalve het feit dat de hoofdrolspeler van het verhaal iemand is die van het leven geniet en dat is meteen ook de enige overeenkomst met Anand.

Het verhaal gaat over een meisje genaamd Naina Catherine Kapur ( Preity Zinta is half punjabi en half katholiek) die het leven somber inziet sinds de dood van haar vader. Ze geniet totaal niet van het leven en neemt het leven iets te serieus. Ze woont samen met haar moeder Jennifer (Jaya Bachchan) en grootmoeder (Sushma Seth). Deze twee zijn altijd aan het ruziën. Door hun geruzie heeft Naina nooit de goede kant van het leven leren kennen.

Naina heeft een vriend genaamd Rohit Patel (Saif Ali Khan) die ze ontmoet heeft tijdens een cursus MBA. Rohit denkt dat hij echt helemaal te gek, knap en daarnaast nog eens sexy, maar helaas denkt geen enkel meisje hetzelfde over hem. Rohit ziet in Naina alleen een vriendin, niets meer en niets minder.

Op een dag na een ruzie tussen de grootmoeder en moeder van Naina bid de gehele familie en zij vragen aan GOD of hij ervoor wil zorgen dat al hun problemen gauw zullen verdwijnen. Dan verschijnt Aman Mathur (Shahrukh Khan) en verandert alles. Hij is een type die zich net iets teveel bemoeit met de levens van anderen en heeft een happy-go-lucky attitude. Hij geniet van het leven. Naina vindt het maar niks en begint hem te haten omdat hij zo bemoeizuchtig is. Aman wil graag een ding en dat is een lach zien verschijnen op het sombere gezicht van Naina. Aman probeert iedereen gelukkig te maken en dat lukt hem nog aardig ook, tot het moment waarop zijn geluk hem in de steek laat.

Shahrukh Khan: Hij is geheel weer terug op zijn plaats. Hij blaast leven in het verhaal en laat het karakter zodanig overkomen op het scherm dat het je gelooft dat het karakter van Aman echt leeft. Hij is met een woord “geweldig” in deze film. Hij is erg charmant en laat maar weer eens zien dat hij met glans een over-the-top karakter aan kan zonder dit te overdrijven. Preity Zinta leeft zich goed in, in de rol van Naina. Ze gaat zelfs zo ver dat je bijna gaat geloven dat Preity zelf het leven zo somber inziet. Ze toont uitstraling en leeft in de tweede helft van de film. Saif Ali Khan ziet er goed uit. Dit is zijn beste rol na Dil Chahta Hai en ook deze rol gaat hem gemakkelijk af. Jaya Bachchan is afgevallen en ziet er goed uit in een spijkerbroek ( ja ja een spijkerbroek). Verder heeft ze niet echt een grote rol, maar levert een goede prestatie. Sushma Seth is erg arrogant en die wil je weleens…., maar goed het is haar rol.

De film heeft ook een aantal special appereances ( op sommige momenten kan je niet knipperen met je ogen, want anders mis je ze) door: Sonali Bendre, Uday Chopra, Rani Mukherjee, Kajol ( haar zien we over twee jaar pas weer verschijnen op het witte doek) en Sanjay Kapoor. Deze rollen zijn niet bedoeld om de film uitstraling te geven ( dit doen ze ook zeker niet) maar als good luck charm. Karan Johar is nogal bijgelovig, vandaar.

En we hebben er weer een bij, Nikhil Advani. Als men naar deze film kijkt, kan je je niet voorstellen dat deze film is geregisseerd door een debutant. Advani is beter bekend van zijn rolletje uit KKHH ( Suparna mujhe phone mat karna, mujhe koi aur mil gaya). Verder is Nikhil assistent geweest bij Sudhir Mishra’s Is Raat Ki Subah Nahin en Aditya Chopra’s Mohabbatein en beide films van Karan Johar. Nikhil heeft een hele mooie film in elkaar gezet. De komedie is leuk gedaan ( let op Kantaben). En deze jongen is niet alleen goed in het portretteren van komediescènes, maar ook in de romantische en dramatische scènes laat hij zien wat hij waard is.

Karan Johar heeft het verhaal geschreven en het is prachtig geschreven. De dialogen zijn geschreven door Niranjan Iyengar ( beter bekend van het boek ”The making of Kabhi Khushi Kabhi Gham”). De choreografie is uiteraard gedaan door goede vriendin Farah Khan en is een must voor het oog zoals altijd. Ook de sets ( Sharmista Roy) en de kleding ( Manish Malhotra) zijn perfect geregeld. Shahrukh en Saif zien er jong en sportief uit. Preity heeft uiteraard in de eerste helft een sombere klederdracht en in de tweede helft een iet wat vrolijkere uitstraling. De muziek van de film was een hit en is een hit. Op het scherm ziet het er nog beter uit met de beelden erbij. De soundtrack heeft echt vanalles, van R&B tot hiphop, van Disco tot Rock. Het is een must om naar te luisteren.

Deze film moet je zeker gaan kijken. Het geeft je echt wat je ervan verwacht. Het valt niet echt in de categorie jankfilms( hoewel je in de tweede helft waarschijnlijk wel gaat janken), maar het is een emotionele komedie.
Go and watch this movie, becoz it’s worth it!!!!

Charla Manohar

Reacties
 1. Reply
  aishwaryafan
  juni 4, 2005 om 8:34 pm
  coowl!

  ow my god!! dit weas mijn mooiste film OOIT!! in mijn leven was dit het mooiste film echt waar ik vindt het echt zielig voor shahrukh khan ik zeg het niet want der zijn mischien mensen die de film niet hebben gezien en dat ik al verklap hoe het eindigt :grin ik vindt het wel een mooie film shahrukh khan die leuwk is preity zinta dat mijn favo is met aishwarya :grin en saif ali khan die uhm,, goewd acteert ofso :grin : grin whaha!! maar mensen die het nog gaan zien SUC6 en pak zak doekjuhs!!! ju weet maar nooit mischien dat er een traantju naar beneden valt :roll

 2. Reply
  Gast
  juli 15, 2005 om 5:04 pm
  wejoooow!!!

  neee deze film heb ik gisteren bekeken en is echt een leuke film. maar bij de tweede helft kon ik het niet meer helpen en lag daar maar te huilen :cry ik kon echt niet meer ophouden met huilen!!! dit was dus echt een jankfilm!!!

 3. Reply
  Gast
  augustus 8, 2005 om 7:11 pm
  mohamed

  :eek :cry 😕 :sigh :zzz 8) 🙂

 4. Reply
  Gast
  juni 12, 2006 om 11:38 am
  kalho na ho

  op het eind gaat sharukh khan dood aan kanker ik moest erg huilen

 5. Reply
  Gast
  juli 10, 2006 om 3:44 pm
  cool film

  8) 😉 :grin 🙂 :zzz te gek film 8) 8 8)

 6. Reply
  mejamien
  december 27, 2007 om 8:44 pm

  ik vindt hindiese films heel mooi 🙂 ik hou veel van shahruk khan , preity zinta , shaif ali khan 🙂 dat zijn mijn favoriet ik hou veel van hindiese films

  de groete
  x x x x x x x x

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen