Jongeren dienstbaar aan de samenleving


Hindoejongeren in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam gaan zich volledig dienstbaar stellen aan de Nederlandse samenleving door zich een week lang in te zetten voor alle groepen in de samenleving, waaronder daklozen en gehandicapten.

De studentenvereniging Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN) organiseert van 27 augustus tot en met 2 september de Sewa Week, omdat er nog steeds te weinig aandacht is voor de zwakkeren in de samenleving. Ook is er nog te weinig wil te ontdekken bij jongeren om anderen belangeloos te helpen. “Our society, our people our duty.” is de gedachte achter Sewa.

De HSFN-jongeren en anderen die zich vrijwillig aanmelden gaan in de week van maandag 27 augustus tot en met zaterdag 1 september vrijwillig en belangeloos helpen in verpleeg- en verzorgingshuizen, opvangcentra voor dak- en thuislozen en voedselpakketten uitdelen bij de Voedselbank. Ook wordt er aandacht besteed aan bloed- en orgaandonatie, en vindt er een picknick plaats met gehandicapten. Speciale aandacht is er voor weeskinderen en zieke kinderen. Op zaterdag 1 september helpen de jongeren en andere vrijwilligers bij het opknappen van mandirs (hindoetempels).

De Sewa Week wordt zondag 2 september afgesloten met een fundraising voor de Scholengemeenschap Lelydorp in Suriname. De opbrengsten van deze Sewa Week wordt via de ontwikkelingsorganisatie Seva Network Foundation verdubbeld. Het volledige programma kunt u terugvinden op www.sewaweek.nl.

Deze Sewa Week is een idee van het Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN). Deze studentenvereniging is er voor iedereen die affiniteit heeft met de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap, India of het Hindoeà¯sme. HSFN heeft inmiddels ongeveer 700 leden en heeft afdelingen in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Het hoofdbestuur zetelt in Den Haag, de internationale stad van recht en vrede. Ook is de Hofstad de stad met de meeste Hindoes op het Europese vasteland.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen