Regisseur: Amit Saxena
Producenten: Pooja Bhatt en Sujit Kumar Singh
Muziek: M.M. Kreem
Teksten: Sayeed Quadri en Neelesh Misra
Acteurs: Bipasha Basu, John Abraham en Gulshan Grover

Fish Eye Network’s ‘Jism’ is geen gewone love story. Dit liefdesdrama gaat over zondes begaan. Het verhaal gaat over een zeer aantrekkelijke dame(Bipasha Basu) die vreemdgaat met een charmante en knappe jongeman. Deze jongeman is ook nog eens advocaat. De advocaat (John Abraham) gaat zoveel voelen voor de dame dat hij haar niet meer samen met haar man kan zien. Hij vraagt haar om van haar man (Gulshan Grover) te scheiden. Dit is precies wat de dame wil. Ze zegt dat ze niet wil scheiden vanwege het vermogen van haar man. Geld is alles en maakt haar gelukkig. Samen besluiten ze haar man te vermoorden, zodat zij al het geld kan krijgen en zodoende samen kunnen zijn. De advocaat gaat op een avond naar het huis van de dame en vermoordt haar man. Nadat deze dame erachter komt dat al het geld op haar naam komt te staan, verandert ze snel van gedachten. Wat doet ze met de advocaat? En waarom wil ze niets meer met hem te maken hebben? Wie zal de advocaat helpen bij het ontmaskeren van de ware aard van de dame?

Het verhaal wordt goed gepresenteerd en heeft een mooie afwisseling van flashbacks gecombineerd met het hier en nu in het verhaal. Tevens is dit een van de vele ‘seksfilms’ die India dit jaar zal uitbrengen. Met veel semi-naaktheid en genoeg zoenscènes heeft de film zijn ware doel bereikt. Het publiek entertainen met pleasure. De eerste helft van de film is redelijk goed, maar zodra er bekend wordt wat nu precies het motief is van de dame, zien we dat het drama aan het zakken is. Hoewel het laatste kwartier tot half uur van de film toch wel goed is. De schrijver van het verhaal, Meneer Mahesh Bhatt en de regisseur Amit Saxena, hebben weinig aandacht besteed aan de plot, maar meer aan de seksscènes in de eerste helft. Het meest vage aan dit verhaal is dan ook de reden waarom een advocaat de moord op haar man zou plegen? Hij jaagt hiermee de politie zijn eigen kant op???

John Abraham doet het redelijk goed als debutant. Hij ziet er wel goed uit in de film. Bipasha Basu is het ware sekssymbool van de film. Ze ziet er ontzettend goed en zelfverzekerd uit en heeft een prachtige uitstraling. Gulshan Grover geeft een redelijke performance. Vinay Pathak en Ranvir Shoray doen het goed, al had hun rol wel wat groter mogen zijn. De verdere cast van de film doet het ook goed.

Dit was Amit Saxena’s eerste film als regisseur en het verliep goed. Hij heeft helaas wel teveel aandacht besteed aan de seksscènes en daarmee komen de emoties niet duidelijk over. De muziek door M.M. Kreem is redelijk. De manier van beeld bij de nummers zetten, was saai. Het camerawerk door Fuwad Khan is goed.
Over het algemeen is ‘Jism’ letterlijk een “lichaam” film. Het heeft weinig entertainende waarde en hierdoor zal de film de meeste mensen niet aanspreken.

Charla Manohar

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen