Jet Airways mag weer de lucht in


Het oorspronkelijke Jet Airways, dat een hub had op Schiphol en intensief samenwerkte met KLM, ging in 2019 bankroet. Zakenlieden Murari Lal Jalan en Florian Fritsch deden een succesvol bod op de boedel en willen van de onderneming opnieuw een speler van formaat maken. Er moeten vluchten komen binnen India en naar internationale bestemmingen, met aan boord Economy en Business Class. Het is de bedoeling om binnen vijf jaar over meer dan honderd vliegtuigen te beschikken.

Jet Airways gaat de concurrentie aan met IndiGo, de grootste airline van India, waar KLM-topman Pieter Elbers in oktober de nieuwe CEO wordt. Andere concurrenten zijn onder meer Air India, Vistara, Air Asia India en SpiceJet. De Indiase luchtvaartmarkt staat erom bekend zeer concurrerend te zijn, met lage winstmarges. Mede door een te hoge kostenbasis ging Jet Airways in 2019 bankroet.

Om de AOC terug te krijgen, heeft Jet Airways in de afgelopen weken zogeheten proofing flights uitgevoerd. Dat gebeurde met een vijftien jaar oude Boeing 737-800 met registratie VT-SXE. In totaal heeft Jet Airways nu nog negen vliegtuigen op haar naam staan, een mix van 737’s en 777’s.Lees verder op:
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/jet-airways-mag-weer-de-lucht-in

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen