Ishq Vishk


Producenten: Kumar S. Taurani, Ramesh S. Taurani
Regisseur: Ken Ghosh
Muziek: Anu Malik
Teksten: Sameer
Acteurs: Shahid Kapoor, Amrita Rao, Shenaz en Vishal Malhotra

Tips Films Pvt. Ltd.’s “Ishq Vishk” is een college love story. Het gaat over een jongen, Rajiv
(Shahid Kapoor), die graag een mooi, knap meisje als zijn vriendin wil hebben. Hij wordt op een dag uitgenodigd voor een weekendje weg, maar hij moet een vriendin meenemen. Het komt zover dat hij zijn beste vriendin, Payal( Amrita Rao), in de maling neemt door haar ervan te overtuigen dat hij verliefd op haar is. Zij denkt dat hij het meent en zelf is zij al van kleins af aan verliefd op hem en gelooft elk woord dat hij zegt. Eenmaal daar aangekomen, hebben ze het leuk en gezellig met de hele groep, tot op het moment waarop Rajiv Payal wil aanraken en zoenen. Zij is hier echter niet van gediend en geeft hem een klap in zijn gezicht waar de hele groep bijstaat. Rajiv kan het Payal niet vergeven en verbreekt het contact met haar. Hierna daagt hij iedereen uit dat op een dag het mooiste meisje van de hele school zijn vriendin zal zijn. Dan komt Alisha Sahay binnen en Rajiv wil haar als zijn vriendin. Hij doet er alles aan om haar te overtuigen van zijn liefde. De twee worden verliefd. Op zijn verjaardagsfeest ziet hij Payal weer, maar nu met zijn beste vriend Mambo(Vishal Malhotra). Hij denkt dat de twee een affaire hebben en creëert een scène. Hierbij komt hij tot de realisatie dat hij echt van Payal houdt. Echte liefde overwint alles.

Het verhaal is erg simpel gehouden en iedereen kan zich ermee identificeren. Helaas is de screenplay (Vinod Ranganath) een beetje verwarrend. Sommige scènes hebben gewoon geen logica en vaak ziet men ook geen verband tussen de ene scène met de daarop volgende scène. Een paar voorbeelden uit de film. Het personage van Payal wordt door de meest populaire groep op school “Bahenji” genoemd. Dit omdat ze niet meedoet met de nieuwste mode en omdat ze anders denkt dan de rest. Alleen haar personage past niet bij die naam, want ook het mooiste meisje van school ziet er niet eens half zo mooi uit als Payal. Ook laat men zien dat de populairste groep van school een groep is zonder enige emotie, maar op het moment dat Rajiv die klap krijgt van zijn vriendin, zijn ze ineens de meest meelevende personen op de aardbol en zo blijven ze ook tot het einde van de film.

Ondanks fouten in het script zijn er ook wel leuke kanten aan de film. De dialogen zijn goed en ook mooi, vooral de laatste zinnen die Rajiv zegt om vergiffenis te vragen aan zijn beste vriendin in de laatste scène. De komedie is goed en de muziek(Anu Malik) is lekker om naar te luisteren. Ook de manier waarop de nummers gefilmd (Ahmed Khan) zijn, is perfect. Vooral “Aakhon ne”, “Chot dil pe lagi” en “Mujhe pe har haseena” zijn leuke nummers. Camerawerk (Amit Roy) is goed.

Shahid Kapoor maakt een perfect debuut als een college boy. Hij heeft een schattig koppie, kan zeker acteren, best goed dansen en is zich niet camerabewust, dus hij komt lekker zelfverzekerd over. Hij doet je in deze film een beetje denken aan de Shahrukh Khan uit “Kabhi Haan Kabhi Naa”. We zullen zeker meer gaan horen van deze jonge debutant, Shahid Kapoor. Amrita Rao, bekend van films als “Ab ke Baras” en “The Legend of Bhagat Singh” geeft een goede performance als het onschuldige lieve meisje. Shenaz Treasurywala is niet echt overtuigend. De MTV VJ laat weinig zien. Vishal Malhotra als Shahid’s best friend is grappig en acteert goed. Hopelijk zullen we ook meer van hem gaan horen. De rest van de cast is goed.

Ken Ghosh maakt een goed debuut als regisseur. Hij is het best met de komediescenes en is iets minder met het drama en de emotionele scènes en toch komen alle scènes even mooi naar buiten.

Deze film zal zeker aanspreken bij de jeugd en tieners onder ons. Het is een verhaal dat iedereen wel herkent en waarmee men zich kan identificeren. Hele leuke film, leuk in elkaar gezet. Een hit film all the way!!!

Charla Manohar

Reacties
 1. Reply
  Gast
  januari 30, 2007 om 4:39 pm

  :grin

 2. Reply
  wandhana
  oktober 8, 2007 om 12:40 pm
  jho

  heey ik ben wandhana en ben 13 jaar oud ik ben de echte fans van sahid kapoor en amrita rao
  ik wil ze ont moeten je weet wel
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ik heb alle films van hun
  nou doeg mijn msn wandhana_loveboys@msn.com

 3. Reply
  binta barry
  januari 27, 2008 om 7:51 pm

  HALLO IK BEN BINTA BARRY EN IK WHON IN BELGIE MAAR JULLIE KAN MIJ BARRY NOEMEN EN IK BEN HIER GEKOMEN OM IET TEZEGEN EN HET GAAT OVER SHAHID EN AMRITA IK VIEND DAT AMRITA EN SHAHID SAMEN PAS MAAR HET HANGET VAN HUN COPEL AF WANT IK HEB GEHOORT DAT AMRITA VIEND EN ANDER JONG LEUK EN MOOI MAAR IK MAK MIJ ZORGEN DAT SHAHID EN AMRITA HUN COPLES IK WIEL NIET ZIEN DAT DIE APARET GAAT MET IEMAND ANDERS IK WIEL ZIEN DIE TWEE TROUWEN EN SAMEN IETS IN HUN LEVEN BREGEN SAMEN KINDJES MAKEN EN GOEJE FAMILLIE MAKEN HET ZOT ZIJN OM TE ZIEN VIEND IK MAAR IK DEK DAT HET GAAT NOOIT KOMEN MAAR DAN NOG OKE DAT WAS HET WAT IK WAUW ZEGEN :)BYE

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen