India’s hogere overheidsleningen kunnen worden gecompenseerd door lagere staatsschuld in H2-ICI Sec.


“De scherpe daling van de staatsleningen zal de stijging van de staatsleningen meer dan compenseren, aldus de economen Prasanna A en Abhishek Upadhyay in een nota van vrijdag.

“In die zin zal de totale SLR (Statutory Liquidity Ratio)-lening lager uitvallen dan tijdens de begroting werd verwacht”, aldus de economen Prasanna A en Abhishek Upadhyay in een nota.

India wil dit boekjaar bruto 14,31 biljoen Indiase roepies (179,25 miljard dollar) lenen via de verkoop van obligaties, waarvan 5,86 biljoen roepies in oktober-maart.

De primary dealer verwacht echter dat de regering haar brutoleningen voor het jaar zal herzien tot 15,10 biljoen roepies, wat mogelijk zal leiden tot een extra schuldaanbod van ongeveer 800 miljard roepies.

Hij verwacht echter dat de deelstaten minder zullen lenen dan volgens hun begrotingsramingen werd verwacht.

Het dealerbedrijf voorspelt dat de deelstaten 6,8 biljoen roepies zullen lenen, 2,1 biljoen roepies minder dan de raming ten tijde van de staatsbegrotingen. “De daling van de leningen van de deelstaten schept dus ruimte voor extra leningen van het centrum”, aldus de nota.

India zal waarschijnlijk eind deze maand zijn leenschema bekendmaken, terwijl de deelstaten hun kwartaalkalender bekendmaken.

De deelstaten hebben tot nu toe in dit begrotingsjaar slechts ongeveer 2,39 biljoen roepies geleend, terwijl het schema 3,58 biljoen roepies bedroeg.

De geringe spreiding van staatsontwikkelingsleningen ten opzichte van overheidspapier zou in de tweede helft van het jaar kunnen aanhouden. “Wij denken dat deze trends zich zullen voortzetten, ongeacht het nieuws over de opname van Indiase obligaties in wereldwijde obligatie-indexen”, aldus de economen.

De nota voegde er echter aan toe dat het nieuws over extra leningen van de centrale overheid later zou kunnen komen, aangezien veel van de extra uitgaven aan de ontvangsten onregelmatig zijn en aan het einde van de periode plaatsvinden, en mogelijk pas in januari-maart.

“De waarschijnlijkheid van extra leningen hangt af van een binaire gebeurtenis, namelijk de verlenging of stopzetting van de regeling voor gratis voedselgranen.

regeling.”

($1 = 79,8340 Indiase roepies)Lees verder op:
https://nl.marketscreener.com/koers/aandeel/ICICI-SECURITIES-LIMITED-44292412/nieuws/India-s-hogere-overheidsleningen-kunnen-worden-gecompenseerd-door-lagere-staatsschuld-in-H2-ICI-Sec-41788130/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen