Indian Hair


Beauty‘Indian Feelings’ ? Misschien beschik je ook wel over ‘Indian hair’.

Dit is in de meeste gevallen natuurlijk een positief ding. Denk; een bos dik zwart haar. Denk; mooie lange zwarte wimpers. So far so good. Er zijn echter ook die plekken waar het voor elke vrouw not done is om ook maar ietwat lieve kleine babyhaartjes te laten groeien. Vanzelfsprekend hebben we het dan over de oorlogsgebieden: bikinilijn, benen, oksels en gezicht.

In de eeuwigdurende strijd tegen vijand ‘haar’ op die plekken, zijn er een aantal middelen inzetbaar. Bij deze zetten we ze nog even op een rijtje.

Voor de ‘modern woman’ die weinig tijd heeft, is scheren of het gebruik van een ontharingscrème een optie. Het effect is echter van korte duur en je krijgt er dikke lelijke harde haartjes van.

De volgende mogelijkheid is het gebruik van hars. Harsen betekent vaak een week of drie totale verlossing. De haartjes blijven zacht, worden dunner en zelfs minder op den duur. Je kunt het harsen bij de schoonheidsspecialiste laten doen of natuurlijk gewoon zelf. Harsapparaten zijn in diverse winkels te koop.

Het harseffect is ook te bereiken met een epileerapparaat, zoals de Epilady. Je moet wel een dame zijn met haar op je tanden, want beide methodes kunnen wat tranen veroorzaken. Ook zul je regelmatig moeten scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Gezichtshaartjes zijn eveneens gemakkelijk te harsen. Bijvoorbeeld met de strips van Strep. Deze haartjes (en eventueel die op je armen) kun je tevens pijnloos ontkleuren oftewel bleken. Dit kan lekker snel met de crème van Silx (binnen 5 minuten) of met die van Strep (houdt lang aan, maar is minder prettig in gebruik).

Als je serieus wilt gaan afrekenen met deze kwestie, kun je beginnen met elektrisch epileren of laserbehandelingen.
De eerste is een tijdrovende methode. De schoonheidsspecialiste (of jij zelf met een epilator apparaatje, o.a. te koop bij Neckermann) pakt haartje voor haartje aan, door middel van stroomstootjes. Na 5 tot 10 keer geeft het haarzakje in de meeste gevallen, de pijp aan Maarten. Soms komt het echter weer terug.

De verschillende laserbehandelingen beloven ook een permanent resultaat. Deze behandelingen zijn prijzig en over het effect lopen de meningen uiteen. Ook zijn er gevallen bekend van mensen die met brandwonden naar huis gingen omdat zij door een onkundige persoon waren behandeld. Wees op je hoede voor de beunhaas!

Kortom er is nog steeds geen wondermiddel dat ons de strijdbijl kan doen begraven en met de zomer op komst zullen er gegarandeerd weer miljoenen van die taaie rakkers sneuvelen. RIP.

Rosa de Sousa

Reacties
 1. Reply
  Gast
  januari 11, 2007 om 10:57 pm
  zwarte oksels

  vele mensen met een donkere huid kunnen na het meedere keren van scheren , zwarte oksels kirjgen. dat staat niet in dit artikel vermeld. Ik zelf vond het erg vervelend. en ben zelf een beetje gaan experimenteren.
  Ik heb iets gevonden dat echt werkt , je zou het niet verwachten , maar het is echt zo.
  Peelings die je voor je gezicht gebruikt , gebruik ik ook voor me oksels.
  Na het scheren van me oksels , breng ik een milde peeling aan, deze zorgt ervoor dat alle dode huidcellen losraken ,en makkelijk af te spoelen zijn. Na dit 2 weken gedaan te hebben, waren mijn oksels even licht als de rest van mijn huid. Er zit echter 1 nadeel aan, door middel van de peeling werden mijn oksels steeds gevoeliger, waardoor , ik nu wel voorzichtiger moet zijn met scheren. Maar voor de rest , ben ik erg blij met het resultaat.

  Vriendelijke groeten , Shamina

 2. Reply
  Gast
  januari 24, 2007 om 7:44 pm
  sheetal

  owwwhhh dank je wel voor de tip. ik ga het uit proberen.

 3. Reply
  een gast
  juli 22, 2007 om 12:31 am

  Beste Shamina,
  Wat voor peeling heb je gebruikt. Je gaf aan gewoon wat je voor je gezicht gebruikt, maar aangezien k niet zo heel veel verstand heb van al die producten vraag k je het, want ik heb namelijk hetzelfde probleem met de oksels.
  Alvast bedankt:)

  Anita

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen