Indian Feelings op bezoek bij Miss India Holland 2007


Op zondag 2 december waren we met zijn tweeën in Den Haag om de repetities bij te wonen van de meisjes en een leuk filmpje te maken voor het Indian Feelings e-Zine. Het regende pijpenstelen en omdat het zondag was reden er geen trams of bussen in die richting, dus moesten we ook nog lopen maar toen we eenmaal daar waren was het al die ellende ervoor wel waard. Er waren 3 meisjes afwezig maar de 8 meisjes die wel aanwezig waren, waren stuk voor stuk leuke, spontane en mooie meisjes. Iedereen was heel geconcentreerd en serieus bezig. Alle dansstappen moesten goed, iedere woord moest herhaald worden om te horen of het wel op dat moment paste en de houding was heel belangrijk. We hebben volgens mij meerdere malen de zin “Meisjes! In basis houding!.” moeten horen. De choreografen Saskia en Shalinie waren heel intensief met de meisjes bezig en deden hun best om alles zo perfect te laten verlopen en om de zenuwen van de meisjes te bedwingen. Shalinie die tevens ook voor de licht verzorgt tijdens de grote show in Den Haag op 16-12-2007 was ook met de kleding van ieder meisje bezig en stuurde ze heel professioneel door de stappen hoe ze op het podium moeten komen en waar ze het beste kunnen staan. De PR Johny die tevens ook bij de repetitie aanwezig was, was erg aardig en professioneel, maar tegelijkertijd ook wel grappig om weer de zenuwen van de meisjes een beetje te onderdrukken. Hij hielp ze door iedere stap heen en gaf aanwijzingen die ze konden gebruiken tijdens de show.

Iedere meisje was begrijpelijk zenuwachtig. Dit was maar een repetitie, maar wel een repetitie als voorbereiding voor wat misschien wel de belangrijkste dag van hun leven zou kunnen zijn. De dag dat misschien wel alles voor hen zou kunnen veranderen. Iedere finalist is zeker een mooie jonge vrouw om naar te kijken, maar vergist u niet, ze hebben stuk voor stuk behalve een mooi gezicht, veel meer in huis, maar daar begint het pas. Zo zijn ze allemaal bezig met hun toekomst en met de toekomst van hun land en medemens.

De mogelijkheid die we hebben gekregen om bij de repetities aanwezig te zijn heeft mij de kans gegeven om een Miss India Holland verkiezing te zien voor de glamour en het gedans. Nog voor het verblindende licht en make-up. Ik heb een paar van de mensen kunnen zien die ervoor zorgen dat de show perfect verloopt en ik heb de meisjes kunnen zien voordat ze op de catwalk staan. Ik heb de show op zijn meest natuurlijke wijze kunnen meemaken en het was een hele leuke maar ook zeker een leerzame ervaring. Ik heb gezien dat deze meisjes heel mooi zijn maar dat niet alles daarmee ophoudt. Ze moeten heel hard werken om daar dadelijk op hun benen te kunnen staan en de jury te kunnen laten zien en horen wat ze allemaal kunnen en nog belangrijker, wat ze allemaal kunnen betekenen voor de toekomst.

De mensen om hun heen moeten net zo hard werken en soms wel harder om de meisjes te kunnen begeleiden in hun weg naar die avond waar alles beslist zal worden. Ik persoonlijk zou niet in de schoenen willen staan van de juryleden, want ik heb de meisjes gezien, ontmoet en meegemaakt. In mijn ogen zijn het allemaal winnaars. Misschien dat maar één meisje dadelijk die kroon krijgt en Miss India Holland 2007 wordt benoemd, maar de overige 10 meisjes zijn zeker ook allemaal winnaars, alleen al omdat ze durven te dromen en voor hun dromen gaan!

Veel succes aan jullie allemaal!

Nejla Karatas

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen