India laat toch buitenlandse supers toe


NEW DELHI (AFN) – De Indiase supermarktketen die zich doorgaans laat kenmerken door kleine kruideniers die zich langs de straten in alle willekeur verkast hebben in kleine afdakjes, krijgt qua ambiance een drastische facelift. Buitenlandse supermarktketens zijn voortaan van de Indiase overheid nu welkom om te investeren in India. Eind vorig jaar werd een plan in die richting nog in de ijskast gezet na hevige protesten van met name kleine winkeliers als voornoemd.

Internationale firma’s als Wal-Mart en Tesco mogen belangen nemen tot 51 procent in detailhandelsbedrijven die producten van meerdere merken verkopen. Tot dusver golden zeer strenge regels ter bescherming van die branche, waar gezien de razendsnelle bevolkingsgroei nog veel te halen valt. De liberalisering van het supermarktwezen behoort tot een reeks economische hervormingen die meer buitenlandse geldschieters naar het land moet lokken.

India behoort tot de belangrijkste opkomende economieën ter wereld, maar de sterke groei van de laatste jaren is met name dit jaar flink afgezwakt. Lokale media meldden dat de regering ook wat betreft buitenlandse investeringen in zijn kwakkelende luchtvaartsector de teugels laat vieren. Tot nu toe waren alleen internationale investeerders van buiten de sector welkom, maar voortaan mogen ook luchtvaartmaatschappijen uit andere landen belangen nemen in hun Indiase branchegenoten.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen