In Kasjmir volgt de Indiase staat je op de voet. ‘Zelfs tot in je kledingkast’


Haat zaaien

Terwijl er door heel het land verzet plaatsvindt, trekt Modi ondertussen steeds meer macht naar zich toe. In maart won hij met zijn BJP-partij belangrijke regionale verkiezingen. Dat laat zien dat zijn populariteit alleen maar toeneemt. BJP-aanhangers verspreiden het hindoenationalistische gedachtegoed zelfs via ringtones. “Het klinkt heel gezellig, net als de Bollywoodmuziek. Maar hierin wordt gezegd: dit is mijn land, het land van de hindoes.”

Tegenover de ‘hindoe haatpop’ zetten Bengaalse artiesten hun eigen muziek neer. Net als in Kasjmir is die bedoeld als verzet. “Zij zingen: dit is mijn land en dit is een divers land, wij gaan nergens heen.” Daarbij verwijzen ze naar het volkslied van India, dat onder meer gaat over hoe divers het land is en wordt bevrijd van onderdrukking. In dat geval van de Britten.

Nu laten bekende Bengaalse artiesten met hun muziek weten: het diverse India zijn we steeds meer aan het verliezen. Deze keer door de onderdrukking van de huidige regering. En dus komen zij met een tegengeluid. “Ze zingen: dit is hoe wij India zien: met meerdere talen, verschillende culturen en religies. Daarbij worden ook de rechten van vrouwen en lhbtiq+-gemeenschap genoemd.”Lees verder op:
https://www.nporadio1.nl/nieuws/buitenland/49b0ad0d-2373-41ef-98fb-cbed89dc07dc/in-kasjmir-volgt-de-indiase-staat-je-op-de-voet-zelfs-tot-in-je-kledingkast

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen