BEDRIJVENGIDS   |   BOLLYWOOD   |   DATING   |   FORUM   |   HINDU   |   RINGTONES   |   TV

Indian Feelings

maandag 9 oktober
2017

Doek valt voor sponsorkinderen Compassion in India

Doek valt voor sponsorkinderen Compassion in India

Gehoopt werd er op een wonder, maar dat kwam er niet. Compassion International beëindigt volgende week haar sponsorprogramma in India. Niet minder dan 145.000 kinderen verliezen deze steun.

Compassion International, een christelijke hulporganisatie die zich inzet voor kinderen in arme landen, informeerde afgelopen weekend de Nederlandse sponsors over de situatie. Vanuit Nederland worden er zo’n 2700 Indiase kinderen gesponsord.

Directeur Nienke Westerbeek van Compassion Nederland: „Voor velen is dit een verdrietig bericht. Er zijn Nederlandse sponsoren die misschien wel tien jaar of langer een sponsorkind in India hebben. Voor hen is dit verschrikkelijk. De hoofdmoot van de brief die ze dit weekend kregen, is dat we meeleven met hun verdriet.”

Een deel van de Nederlandse sponsors zal ook een bepaalde opluchting ervaren: dat er nu eindelijk duidelijkheid is. De situatie speelt namelijk al bijna een jaar. In de brief die de sponsors kregen, wordt uitgelegd hoe nu verder de procedure zal zijn, vertelt Westerbeek. „We vragen sponsors om nog een laatste brief aan hun sponsorkind te sturen; die mogelijkheid is er gelukkig. Ook om het goed te kunnen afsluiten.”

Daarna stopt het een-op-eencontact. Over enkele weken komt Compassion Nederland met een voorstel om een kind in een ander land te ondersteunen. „Ook al moeten we afscheid nemen van het huidige programma in India, we weten dat Gods werk niet eindigt”, zegt Westerbeek. „De lokale kerk in India blijft toegewijd aan de kinderen die in armoede leven. En de investering die een sponsor in het leven van zijn sponsorkind deed, heeft een wezenlijk verschil gemaakt en wordt niet vergeten. We volharden in gebed voor de kinderen, gezinnen en medewerkers die door deze moeilijke beslissing zijn getroffen.”

Vanaf mei 2016 heeft de Indiase regering fondsen van Compassion die bestemd waren voor de twee veldkantoren en ruim 580 lokale kerkelijke partners tegengehouden. De Indiase regering zette Compassion op een speciale lijst, waardoor de organisatie voor elke transactie eerst goedkeuring moest krijgen. Maar elke benodigde goedkeuring werd afgewezen, waardoor Compassion niet in staat was de Indiase medewerkers uit te betalen en hulpfondsen naar haar partners te sturen.

Achtergrond van de oplegde restricties was de christelijke identiteit van het ontwikkelingswerk van Compassion. In Nederland hebben ChristenUnie-Kamerlid Voordewind en Europarlementariër Van Dalen (ChristenUnie-SGP) gepleit voor het werk van Compassion in India. „Helaas hebben alle inspanningen er niet toe geleid dat de Indiase regering de restricties heeft opgeheven”, zo schrijft Compassion Nederland in een verklaring

De beslissing om de werkzaamheden in India te beëindigen heeft gevolgen voor ruim 145.000 baby’s, kinderen en jongvolwassenen die zijn opgenomen in de Compassionprojecten. Daarnaast verliezen 127 Indiase medewerkers hun baan.

Compassion heeft tijdens de 48 jaar dat zij in India werkzaam was, aan meer dan 280.000 kinderen en gezinnen hulp geboden. Door het werk van Compassion kwam er ieder jaar 45 miljoen dollar India binnen, zo zegt internationaal directeur Santiago Jimmy Mellado tegenover Christianity Today. Dat is meer dan van welke hulporganisatie dan ook. Dat het werk in India nu moet stoppen noemt hij „frustrerend.”

Volgens Mellado zal Compassion International ervoor zorgdragen dat sponsors een kind uit een ander land kunnen ondersteunen. „We hebben 250.000 kinderen die nog wachten op een sponsor.”

Bron: rd.nl

+/- Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s

Meer Indian Feelings

Bollywood

COLUMNS

LIEFDE & RELATIE

LIfestyle

Bollywood

Ayesha

Columns

Columns

Liefde & Relatie

Liefde & Relatie

Lifestyle

Lifestyle

Special

Special
Copyright 2001 Indian Feelings. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.

Inloggen of Registreer

Zit je op Facebook? Wij ook! Vergeet je ons niet te liken op www.facebook.com/IndianFeelings

Maar je hoeft je dan ook niet te registeren, je kunt eenvouding inloggen met je Facebook account.

Inloggen met je FaceBook account.


Inloggen

Registreer

Registratie
or Annuleren