BEDRIJVENGIDS   |   BOLLYWOOD   |   DATING   |   FORUM   |   HINDU   |   RINGTONES   |   TV

Indian Feelings

zondag 19 november
2017

Loïs terug van projectbezoek India

Loïs terug van projectbezoek India

Vier leerlingen van scholengemeenschap Guido in Amersfoort, onder wie Loïs van der Ploeg uit Leusden, en hun begeleider zijn zaterdag teruggekeerd van hun reis naar Noordoost-India. Daar verbleven zij ruim en week en bezochten er, samen met een medewerker van Verre Naasten, het project waarvoor zij in 2015 actievoerden; een multifunctioneel (school)gebouw van de kerk in Birpara waar zij onderwijs aanbieden aan arme theeplukkersfamilies.

Voor Guido-leerlingen Loïs, Eva, Jolijn en Nina was het bezoek aan India extra bijzonder; zij voerden in 2015 zelf actie voor het (school)gebouw en haalden toen samen met alle leerlingen ruim 20.000 euro op voor de bouw ervan. Dit jaar gaan zij als ambassadeurs aan de slag om de nieuwe actie, voor de inrichting van het gebouw, te promoten onder de leerlingen die dit jaar actie voeren. Deze actie start op 27 maart.

Tijdens de reis verbleven de leerlingen en hun begeleiding bij een Indisch gastgezin en dompelden zich zo onder in de Indiase cultuur. Hoogtepunt van de reis waren de bezoeken aan het multifunctionele (school)gebouw en diverse andere scholen in de regio Kalimpong, ook gesponsord via leerlingenacties op Guido.

Door het bezoek aan deze scholen realiseerden de leerlingen hoe ontwikkeld hun eigen school eigenlijk is en wat een beetje geld in dit gebied voor geweldig verschil kan maken", aldus Elze Toornstra, begeleider van de reis en medewerker Jeugd en Jongeren bij mission-organisatie Verre Naasten.

Tijdens de reis was er ook veel interactie met leeftijdsgenoten. Dat maakte veel indruk op de leerlingen. Zij blikken dankbaar terug: ,,De gastvrijheid en liefdevolle zorg van de mensen hier is echt heel bijzonder", zegt Jolijn. Die houding heeft Loïs geïnspireerd: ,,Dat wil ik in Nederland ook meer doen!" De leerlingen kijken ernaar uit hun ambassadeursrol te vervullen: ,,Dit is echt belangrijk werk, ik ga echt zeggen dat onze leerlingen hiervoor hun best moeten doen", zegt Nina enthousiast.

Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv). Zij ondersteunt GKv-kerken in Nederland bij de uitvoering van hun mission-werk wereldwijd. Dat mission-werk gebeurt via lokale partners in meer dan dertig landen, waaronder India.

Op de onderbouw van de locatie havo vwo van GSG Guido wordt jaarlijks in samenwerking met Verre Naasten Young een actie gehouden waarbij leerlingen geld ophalen voor een ontwikkelingsproject in India.

Bron: leusderkrant.nl 

+/- Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s

Meer Indian Feelings

Bollywood

COLUMNS

LIEFDE & RELATIE

LIfestyle

Bollywood

Ayesha

Columns

Columns

Liefde & Relatie

Liefde & Relatie

Lifestyle

Lifestyle

Special

Special
Copyright 2001 Indian Feelings. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.

Inloggen of Registreer

Zit je op Facebook? Wij ook! Vergeet je ons niet te liken op www.facebook.com/IndianFeelings

Maar je hoeft je dan ook niet te registeren, je kunt eenvouding inloggen met je Facebook account.

Inloggen met je FaceBook account.


Inloggen

Registreer

Registratie
or Annuleren