BEDRIJVENGIDS   |   BOLLYWOOD   |   DATING   |   FORUM   |   HINDU   |   RINGTONES   |   TV

Indian Feelings

dinsdag 10 oktober
2017

India ontwikkelt ‘nieuw’ passagierstoestel

India ontwikkelt ‘nieuw’ passagierstoestel

De regering van India haalt een oud plan van stal om een eigen passagierstoestel te ontwikkelen. De plannen om het vliegtuig te ontwikkelen, dateren al van dertig jaar geleden. Volgens Bloomberg wordt het toestel, Saras genaamd, al getest.

De Saras biedt plaats aan veertien personen en wordt ontwikkeld door het Indiase National Aerospace Laboratories (NAL). De ontwikkeling van het kleine vliegtuig loopt al jaren en werd in 2009 stopgezet nadat een testtoestel neerstortte. Bij de crash kwamen alle drie de inzittenden om het leven.

De luchtvaartmarkt in India groeit snel; volgens CAPA heeft het land de komende jaren een paar honderd kleine vliegtuigen nodig om afgelegen gebieden ook bereikbaar te maken per vliegtuig. In de toestellen moet plaats zijn voor maximaal dertig personen. Voordat de Saras commercieel mag worden ingezet, moet de Indiase luchtmacht het toestel nog testen. Volgens een woordvoerder van het NAL kan de certificatie drie jaar duren.

Naast de ontwikkeling van de Saras wil India ook een groter toestel ontwikkelen waarin plaats moet zijn voor vijftig tot zeventig personen. De ontwikkeling hiervan ligt echter stil omdat er geen geld is. Om een haalbaarheidsstudie uit te voeren, is extra geld nodig. “De regering moet geld vrijmaken, alleen dan kunnen we het doen”, stelt de woordvoerder.

India is niet het enige Aziatische land dat zich op de luchtvaartmarkt meldt met plannen om een eigen vliegtuig te ontwikkelen. Ook in China en Japan worden inmiddels toestellen van eigen bodem gebouwd. Heel succesvol zijn die vliegtuigen vooralsnog niet. De Japanse Mitsubishi Regional Jet (MRJ) loopt al jaren achter op het oorspronkelijke schema. De Chinese C919 en ARJ521 van COMAC lopen ook achter op de productieschema’s en zijn bovendien niet in Europa en de Verenigde Staten gecertificeerd.

Bron: upinthesky.nl

+/- Schrijf reactie
Uw contact gegevens:
Reacties:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s

Meer Indian Feelings

Bollywood

COLUMNS

LIEFDE & RELATIE

LIfestyle

Bollywood

Ayesha

Columns

Columns

Liefde & Relatie

Liefde & Relatie

Lifestyle

Lifestyle

Special

Special
Copyright 2001 Indian Feelings. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.

Inloggen of Registreer

Zit je op Facebook? Wij ook! Vergeet je ons niet te liken op www.facebook.com/IndianFeelings

Maar je hoeft je dan ook niet te registeren, je kunt eenvouding inloggen met je Facebook account.

Inloggen met je FaceBook account.


Inloggen

Registreer

Registratie
or Annuleren