BEDRIJVENGIDS   |   BOLLYWOOD   |   DATING   |   FORUM   |   HINDU   |   RINGTONES   |   TV

Indian Feelings

maandag 9 oktober
2017

De Indiase politie heeft enkele plastic tassen met in totaal 19 foetussen gevonden. Een homeopatische arts, die volgens de politie in zijn kelder illegale abortussen uitvoerde, is nu op de vlucht geslagen.

De lugubere vondst in de deelstaat Maharashtra, volgde op een onderzoek naar de dood van een 26-jarige vrouw die stierf na een abortus, bij deze arts. De politie is nu een klopjacht gestart naar de arts.

Abortus is in India toegestaan, mits uitgevoerd door echte artsen.

De autoriteiten gaan ervan uit dat de geaborteerde foetussen meisjes zijn. Veel Indiase ouders op het platteland hebben een voorkeur voor jongens, omdat dochters bij een huwelijk volgens traditie geacht worden een flinke bruidsschat mee te brengen.

Bron: rtlnieuws.nl

Lees meer... 0

Gehoopt werd er op een wonder, maar dat kwam er niet. Compassion International beëindigt volgende week haar sponsorprogramma in India. Niet minder dan 145.000 kinderen verliezen deze steun.

Compassion International, een christelijke hulporganisatie die zich inzet voor kinderen in arme landen, informeerde afgelopen weekend de Nederlandse sponsors over de situatie. Vanuit Nederland worden er zo’n 2700 Indiase kinderen gesponsord.

Directeur Nienke Westerbeek van Compassion Nederland: „Voor velen is dit een verdrietig bericht. Er zijn Nederlandse sponsoren die misschien wel tien jaar of langer een sponsorkind in India hebben. Voor hen is dit verschrikkelijk. De hoofdmoot van de brief die ze dit weekend kregen, is dat we meeleven met hun verdriet.”

Een deel van de Nederlandse sponsors zal ook een bepaalde opluchting ervaren: dat er nu eindelijk duidelijkheid is. De situatie speelt namelijk al bijna een jaar. In de brief die de sponsors kregen, wordt uitgelegd hoe nu verder de procedure zal zijn, vertelt Westerbeek. „We vragen sponsors om nog een laatste brief aan hun sponsorkind te sturen; die mogelijkheid is er gelukkig. Ook om het goed te kunnen afsluiten.”

Daarna stopt het een-op-eencontact. Over enkele weken komt Compassion Nederland met een voorstel om een kind in een ander land te ondersteunen. „Ook al moeten we afscheid nemen van het huidige programma in India, we weten dat Gods werk niet eindigt”, zegt Westerbeek. „De lokale kerk in India blijft toegewijd aan de kinderen die in armoede leven. En de investering die een sponsor in het leven van zijn sponsorkind deed, heeft een wezenlijk verschil gemaakt en wordt niet vergeten. We volharden in gebed voor de kinderen, gezinnen en medewerkers die door deze moeilijke beslissing zijn getroffen.”

Vanaf mei 2016 heeft de Indiase regering fondsen van Compassion die bestemd waren voor de twee veldkantoren en ruim 580 lokale kerkelijke partners tegengehouden. De Indiase regering zette Compassion op een speciale lijst, waardoor de organisatie voor elke transactie eerst goedkeuring moest krijgen. Maar elke benodigde goedkeuring werd afgewezen, waardoor Compassion niet in staat was de Indiase medewerkers uit te betalen en hulpfondsen naar haar partners te sturen.

Achtergrond van de oplegde restricties was de christelijke identiteit van het ontwikkelingswerk van Compassion. In Nederland hebben ChristenUnie-Kamerlid Voordewind en Europarlementariër Van Dalen (ChristenUnie-SGP) gepleit voor het werk van Compassion in India. „Helaas hebben alle inspanningen er niet toe geleid dat de Indiase regering de restricties heeft opgeheven”, zo schrijft Compassion Nederland in een verklaring

De beslissing om de werkzaamheden in India te beëindigen heeft gevolgen voor ruim 145.000 baby’s, kinderen en jongvolwassenen die zijn opgenomen in de Compassionprojecten. Daarnaast verliezen 127 Indiase medewerkers hun baan.

Compassion heeft tijdens de 48 jaar dat zij in India werkzaam was, aan meer dan 280.000 kinderen en gezinnen hulp geboden. Door het werk van Compassion kwam er ieder jaar 45 miljoen dollar India binnen, zo zegt internationaal directeur Santiago Jimmy Mellado tegenover Christianity Today. Dat is meer dan van welke hulporganisatie dan ook. Dat het werk in India nu moet stoppen noemt hij „frustrerend.”

Volgens Mellado zal Compassion International ervoor zorgdragen dat sponsors een kind uit een ander land kunnen ondersteunen. „We hebben 250.000 kinderen die nog wachten op een sponsor.”

Bron: rd.nl

Lees meer... 0

Vier leerlingen van scholengemeenschap Guido in Amersfoort, onder wie Loïs van der Ploeg uit Leusden, en hun begeleider zijn zaterdag teruggekeerd van hun reis naar Noordoost-India. Daar verbleven zij ruim en week en bezochten er, samen met een medewerker van Verre Naasten, het project waarvoor zij in 2015 actievoerden; een multifunctioneel (school)gebouw van de kerk in Birpara waar zij onderwijs aanbieden aan arme theeplukkersfamilies.

Voor Guido-leerlingen Loïs, Eva, Jolijn en Nina was het bezoek aan India extra bijzonder; zij voerden in 2015 zelf actie voor het (school)gebouw en haalden toen samen met alle leerlingen ruim 20.000 euro op voor de bouw ervan. Dit jaar gaan zij als ambassadeurs aan de slag om de nieuwe actie, voor de inrichting van het gebouw, te promoten onder de leerlingen die dit jaar actie voeren. Deze actie start op 27 maart.

Tijdens de reis verbleven de leerlingen en hun begeleiding bij een Indisch gastgezin en dompelden zich zo onder in de Indiase cultuur. Hoogtepunt van de reis waren de bezoeken aan het multifunctionele (school)gebouw en diverse andere scholen in de regio Kalimpong, ook gesponsord via leerlingenacties op Guido.

Door het bezoek aan deze scholen realiseerden de leerlingen hoe ontwikkeld hun eigen school eigenlijk is en wat een beetje geld in dit gebied voor geweldig verschil kan maken", aldus Elze Toornstra, begeleider van de reis en medewerker Jeugd en Jongeren bij mission-organisatie Verre Naasten.

Tijdens de reis was er ook veel interactie met leeftijdsgenoten. Dat maakte veel indruk op de leerlingen. Zij blikken dankbaar terug: ,,De gastvrijheid en liefdevolle zorg van de mensen hier is echt heel bijzonder", zegt Jolijn. Die houding heeft Loïs geïnspireerd: ,,Dat wil ik in Nederland ook meer doen!" De leerlingen kijken ernaar uit hun ambassadeursrol te vervullen: ,,Dit is echt belangrijk werk, ik ga echt zeggen dat onze leerlingen hiervoor hun best moeten doen", zegt Nina enthousiast.

Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv). Zij ondersteunt GKv-kerken in Nederland bij de uitvoering van hun mission-werk wereldwijd. Dat mission-werk gebeurt via lokale partners in meer dan dertig landen, waaronder India.

Op de onderbouw van de locatie havo vwo van GSG Guido wordt jaarlijks in samenwerking met Verre Naasten Young een actie gehouden waarbij leerlingen geld ophalen voor een ontwikkelingsproject in India.

Bron: leusderkrant.nl 

Lees meer... 0

NEW DELHI - De Indiase overheid wil een meerderheidsbelang in de nationale luchtvaartmaatschappij Air India verkopen aan een strategische partner. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op gezag van bronnen rond het dossier.

Air India stapelt al sinds 2007 verlies op verlies en kampt met een schuldenlast van zo'n 7 miljard dollar. Het bedrijf was ooit monopolist op de Indiase markt, maar verloor de afgelopen jaren zienderogen terrein op concurrenten. Het moet nu genoegen nemen met de derde stek, achter IndiGo en KLM-partner Jet Airways.

Miljarden aan belastinggeld hebben de problemen van Air India niet kunnen verhelpen. Daarom zou de regering het bedrijf onder de vleugels willen brengen van een andere luchtvaartmaatschappij. De plannen bevinden zich nog in een vroeg stadium, aldus Bloomberg.

 

Bron: telegraaf.nl

Lees meer... 0

Een op de drie leden van het Indiase parlement wordt vervolgd voor misdaden. Bij een vijfde van de parlementsleden gaat het om serieuze zaken, zoals moord, ontvoering of verkrachting. Dat zijn er veel meer dan een aantal decennia geleden. In zijn boek When Crime Pays stelt politicoloog Milan Vaishnav, onderzoeker aan Carnegie Endowment for International Peace in Washington DC, de vraag hoe het kan dat eerlijke, democratische verkiezingen hand in hand gaan met grootschalige criminaliteit.

Dat criminelen voor politici werken gebeurt overal, stelt u, maar in India stellen criminelen zichzelf verkiesbaar. Waarom? 'De traditionele partijen — met name de Congrespartij — zijn vanaf de jaren zeventig steeds zwakker geworden. Hoe meer onzekerheid over wie gaat winnen, hoe aantrekkelijker voor criminelen om de politiek in te gaan. Een van de redenen is bescherming van vervolging. Er is geen formele immuniteit, maar politieke macht kan worden gebruikt om rechtspraak te vertragen.

Daarnaast is de politiek financieel steeds aantrekkelijker geworden. Gezien de willekeur waarmee de overheid in India vergunningen kan goed- of afkeuren, is het nauwelijks verrassend dat de bezittingen van politici exponentieel groeien. We hebben het over grote bouwprojecten, over wegen en havens. Die bedragen groeien alleen maar.'

'Je ziet een vergelijkbare situatie in een aantal landen. Nigeria is een goed voorbeeld, omdat het net als India een grote, etnisch diverse en federale republiek is. Wat India volgens mij onderscheidt zijn de grote schaal waarop dit gebeurt, de intense concurrentie bij de verkiezingen en de vergaande fragmentatie van het politieke systeem. Alle verkiezingen meegenomen, inclusief die op dorpsniveau, zijn er in India drie miljoen verkiesbare posities, en honderden politieke partijen.

'U maakt onderscheid tussen beroepscriminelen die de politiek zijn ingegaan, zoals meervoudige moordenaars, en politici die pas na hun verkiezing de wet overtreden. Op wat voor manier stimuleert het systeem criminaliteit?
'Verkiezingen in India zijn zó duur, dat het voor een winnaar de eerste prioriteit is om dat geld terug te verdienen. Daarnaast moet hij sparen voor de volgende verkiezingen. Dan is het verleidelijk om het niet zo nauw te nemen met de regels. Zelfs eerlijke politici, die zich in dienst van het publiek willen stellen, raken vaak verstrikt in deze cyclus van verkiezingen en geld verdienen.'

'Het probleem is ook dat veel van de uitgaven zwart zijn, en niet op papier staan. Bedenk dat India één van de duurste, zo niet de allerduurste verkiezingen ter wereld heeft. De officiële limiet per kandidaat is laag, omgerekend ongeveer €100.000 voor de parlementsverkiezingen, maar ze besteden tenminste tien keer zo veel. Ik heb verkiezingen in het zuiden van India gezien waar één kandidaat rond de €4 mln uitgaf.'
U schrijft dat 75% van de inkomsten van partijen uit anonieme donaties in contant geld bestaat. Wie zijn de donateurs en waarom willen ze anoniem blijven?
'Het is algemeen bekend dat er veel geld van bedrijven komt. Niet alleen van de grote concerns, maar ook van middelgrote ondernemingen. En dan vooral in sectoren die afhankelijk zijn van overheidsvergunningen, zoals de bouw, vastgoed en mijnbouw. Ze blijven liever anoniem, vanwege de willekeur waarmee vergunningen worden afgegeven. Als een bedrijf geld aan partij A doneert, maar partij B wint, dat willen ze niet het risico lopen door partij B te worden gestraft.'

Kiezers zien een criminele kandidaat niet als crimineel, maar als beschermer die zaken voor elkaar krijgt waar de staat faalt. Hoe schiet de staat te kort?
'India heeft serieuze institutionele, administratieve en rechterlijke hervormingen nodig. Helaas is dit vaak geen prioriteit voor politici. Ten eerste omdat hervormingen niet op korte termijn mogelijk zijn, en daarom ook niet aantrekkelijk zijn voor kiezers. Ten tweede profiteren veel politici juist van de status quo, omdat dit hen in staat stelt de bemiddelaar te zijn tussen de staat en de burgers. Veel kandidaten dragen hun criminaliteit met trots uit, als teken van geloofwaardigheid en daadkracht.
Wanneer kiezers een crimineel steunen omdat hij of zij dingen gedaan krijgt — bijvoorbeeld het oplossen van een geschil of het aanvragen van een pensioen — en een gevoel van veiligheid geeft, dan is het niet in het voordeel van die persoon om de onderliggende problemen bij de politie of de rechtbank op te lossen.'

De overheid kondigde begin deze maand aan dat de maximale donatie in contant geld aan een politieke partij is verlaagd van 20.000 roepies, omgerekend €280, naar 2000 roepies. Wat zal dit opleveren?
'Niets. Nu geven bedrijven meerdere anonieme donaties van 19.999 roepies en dat wordt nu een reeks donaties van 1999 roepies. De enige oplossing is om te eisen dat elke gedoneerde roepie op papier moet worden vastgelegd. Of om het maximum naar nul te brengen.'

 

Bron: fd.nl

Lees meer... 0

Een deel van de Britse koninklijke familie gaf maandagavond acte de présence bij een receptie op Buckingham Palace, voor de start van het Brits-Indiase culturele jaar. Naast koningin Elizabeth en haar man prins Philip, waren ook prins William en zijn vrouw Catherine, prins Edward en prinses Eugenie aanwezig.

Met het culturele jaar vieren Groot-Brittannië en India de diepe culturele banden die beide landen nog altijd binden, na zeventig jaar onafhankelijkheid van India. Komend jaar staan er allerlei evenementen en tentoonstellingen op het programma.

Een eerste voorproefje werd maandag in het paleis gegeven. Zo werden er allerlei geschriften en geschenken uit de koninklijke bibliotheek getoond, waaronder een door Mahatma Ghandi geweven sjaal uit 1947. Dat was destijds een huwelijkscadeau voor koningin Elizabeth.

Onder de gasten waren maandag behoorlijk wat bekende gezichten. Zo waren onder anderen The Big Bang Theory-ster Kunal Nayyar en actrice Ayesha Dharker aanwezig. Beiden hebben de Britse nationaliteit en Indiase roots.

 

Bron: telegraaf.nl

Lees meer... 0

De regering van India haalt een oud plan van stal om een eigen passagierstoestel te ontwikkelen. De plannen om het vliegtuig te ontwikkelen, dateren al van dertig jaar geleden. Volgens Bloomberg wordt het toestel, Saras genaamd, al getest.

De Saras biedt plaats aan veertien personen en wordt ontwikkeld door het Indiase National Aerospace Laboratories (NAL). De ontwikkeling van het kleine vliegtuig loopt al jaren en werd in 2009 stopgezet nadat een testtoestel neerstortte. Bij de crash kwamen alle drie de inzittenden om het leven.

De luchtvaartmarkt in India groeit snel; volgens CAPA heeft het land de komende jaren een paar honderd kleine vliegtuigen nodig om afgelegen gebieden ook bereikbaar te maken per vliegtuig. In de toestellen moet plaats zijn voor maximaal dertig personen. Voordat de Saras commercieel mag worden ingezet, moet de Indiase luchtmacht het toestel nog testen. Volgens een woordvoerder van het NAL kan de certificatie drie jaar duren.

Naast de ontwikkeling van de Saras wil India ook een groter toestel ontwikkelen waarin plaats moet zijn voor vijftig tot zeventig personen. De ontwikkeling hiervan ligt echter stil omdat er geen geld is. Om een haalbaarheidsstudie uit te voeren, is extra geld nodig. “De regering moet geld vrijmaken, alleen dan kunnen we het doen”, stelt de woordvoerder.

India is niet het enige Aziatische land dat zich op de luchtvaartmarkt meldt met plannen om een eigen vliegtuig te ontwikkelen. Ook in China en Japan worden inmiddels toestellen van eigen bodem gebouwd. Heel succesvol zijn die vliegtuigen vooralsnog niet. De Japanse Mitsubishi Regional Jet (MRJ) loopt al jaren achter op het oorspronkelijke schema. De Chinese C919 en ARJ521 van COMAC lopen ook achter op de productieschema’s en zijn bovendien niet in Europa en de Verenigde Staten gecertificeerd.

Bron: upinthesky.nl

Lees meer... 0

De 18-jarige Udense Anjali Paashuis staat volgende maand in de finale van de verkiezing van Miss India Holland 2017. Op 25 maart strijdt ze in Den Haag samen met achttien andere vrouwen om de titel van Miss India Holland. Deze verkiezing, georganiseerd door Taj Events, wordt sinds 2003 in Nederland gehouden en is bedoeld voor vrouwen van achttien jaar en ouder met een Hindoestaanse achtergrond.

Sindsdien is Anjali elk weekend druk met de voorbereidingen: trainen voor de catwalk en dans, fotoshoots en lessen in visagie. De Miss India Holland-verkiezing kent geen badpak-ronde zoals de meeste andere verkiezingen. De deelnemers gaan tijdens de finale in gala de catwalk op, daarna mogen ze laten zien welk talent ze in huis hebben en als laatste mogen ze in traditionele Hindoestaanse kleding verschijnen.

Anjali Paashuis heeft een Surinaams Hindoestaanse moeder en is van kleins af aan geboeid geweest door het Hindoeïsme. Haar tante spoorde haar aan mee te doen aan de show: ,,Ze roept al jaren dat het wel iets voor mij is. Afgelopen zomer was ze op een Surinaams festival en toen heeft ze me ernaartoe gelokt. De organisatie van de Miss India Holland was daar ook en die had ze al helemaal voorbereid. Toen heb ik besloten me in te schrijven", vertelt de leerling verpleegkunde aan het ROC De Leijgraaf in Veghel.

 

Bron: BD.nl

Lees meer... 0

In het noorden van India hebben twee tijgers zeven mensen gedood en deels opgegeten. Dat meldt de Indiase krant The Times Of India.
Een tijger die zes mensen zou hebben gedood in de deelstaat Uttar Pradesh, is inmiddels verdoofd en naar een dierentuin overgeplaatst.

Kort daarna werd een vrouw door een andere tijger aangevallen en gedood. De vrouw had zich niet aan de regels gehouden door in een beschermd tijgerreservaat te gaan lopen.

Volgens de autoriteiten was het dus niet de schuld van de tijger. Daarom moet er niet op hem worden gejaagd. Maar volgens de bewoners van het nabijgelegen gebied doet de overheid te weinig om de bevolking te beschermen.

In India leven naar schatting 2.200 tijgers in het wild. Meestal vallen ze mensen alleen aan als die in hun territorium komen. Tijgers vallen mensen vaak van achteren aan. Daarom dragen die vaak een masker op hun achterhoofd.

 

Bron: nu.nl

Lees meer... 0

Den Helder – Lang geleden begon haar verhaal toen ze als klein meisje in een kindertehuis in India kwam. Als kleintje van anderhalf werd ze door een Helders echtpaar geadopteerd en hoewel ze er met haar looks exotisch Indiaas uitziet is zij toch een pure Hollandse meid, opgegroeid in ons land. En die twee culturen zitten ook gemixt in haar naam, zij heet Yelappa Visser.

Ze groeide op, deed haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening en ging daarna voor het eerst terug naar India om vrijwilligerswerk te doen in het kindertehuis uit haar jeugd. De Nederlandse Stichting “Welzijn kinderen van Bal Anand” zet zich in voor de gehandicapte kinderen daar. Inmiddels is er ook een zorgboerderij waar de gehandicapte jongvolwassenen vanaf 18 jaar kunnen wonen en werken. Zij komen anders op straat terecht en dat is in India een hard bestaan, voor zover je het een bestaan kunt noemen.

Enkele maanden geleden is Yelappa voor de tweede keer naar India vertrokken en in januari heeft ook haar moeder, Nicolien Visser, tijd in India doorgebracht om te helpen. Een aardige cultuurshock als je nog nooit buiten Europa bent geweest. Dan is India best heftig! Nicolien hielp met van alles en gaf de kinderen, net als Yelappa, een stukje warmte en liefde. Het was een prachtige ervaring met nog wat extra’s, want ze ontmoette ook een vrouw die nu op de zorgboerderij in Umang werkt en Yelappa nog als klein meisje had meegemaakt in het tehuis. Hoe bijzonder is dit alles!

Inzamelen
Voor de zorgboerderij Umang zamelt Yelappa geld in om spullen en andere benodigdheden te kunnen bekostigen. Eén manier die ze daarvoor gebruikt is door het inzamelen van oud geld (voor het Euro tijdperk) en buitenlandse valuta van over de hele wereld. Nicolien en Yelappa vertelden over Toon de Muntenman in Amsterdam, die dit geld kan omzetten naar Euros en hiermee vele goede doelen steunt, waaronder de Stichting voor de kinderen in Bal Anand. Wij hadden nog een bak met munten en wat briefgeld staan, over van reisjes uit alle windhoeken van de wereld, en dat hebben wij aan Nicolien meegegeven. Het stond bij ons maar in de kast en nu bracht het heel verrassend € 75 op, waarmee Yelappa heel veel kan doen voor deze doelgroep in India.

Bij deze dus de oproep: wie heeft er nog geld in de kast liggen? Dat mag uit alle landen zijn, alsmede oud geld zowel Nederlands als andere landen die naar de Euro zijn gegaan, zoals Franse Franken, Duitse Marken, Spaanse Peseta’s of geld uit andere werelddelen. Wij hopen dat iedereen even gaat kijken in kasten of laatjes en het geld kan dan bij Nicolien Visser ingeleverd worden. Zij zorgt dan voor het inwisselen bij Toon de Muntenman en de bijdrage gaat dan in zijn geheel naar de zorgboerderij Umang in Mumbai, India.

De familie Visser woont in de A.J.Cristalstraat 51 in Den Helder; telefoonnummer 0223-635997 (het kan ook opgehaald worden, voor wie het niet kan brengen).

 

Scource:denhelderactueel.nl

Lees meer... 0

Meer Indian Feelings

Bollywood

COLUMNS

LIEFDE & RELATIE

LIfestyle

Bollywood

Ayesha

Columns

Columns

Liefde & Relatie

Liefde & Relatie

Lifestyle

Lifestyle

Special

Special
Copyright 2001 Indian Feelings. Alle rechten voorbehouden. All rights reserved.

Inloggen of Registreer

Zit je op Facebook? Wij ook! Vergeet je ons niet te liken op www.facebook.com/IndianFeelings

Maar je hoeft je dan ook niet te registeren, je kunt eenvouding inloggen met je Facebook account.

Inloggen met je FaceBook account.


Inloggen

Registreer

Registratie
or Annuleren