Het te slank zijn….


De nieuwe rubriek ‘IF-Hulp’ blijkt een groot succes. Inmiddels hebben talloze bezoekers (waaronder vnl. hindoestanen) een vraag gesteld. Deze week zullen wij een van de veelgestelde vragen publiceren.

Vraag: Ik ben best wel slank, velen noemen het dun ,veel mensen vragen ook of ik model ben maar toch wil ik een beetje dikker worden. Hebben jullie hier een oplossing voor? Veel eten of iets in die zin helpt echt niet..

Antwoord: Beste Anoniem,

Aankomen is voor veel mensen veel moeilijker dan afslanken. Je kunt eten wat je wilt, maar je komt geen grammetje bij. Dat je niet aankomt, is vaak genetisch bepaald. Je spijsverteringsstelsel functioneert niet optimaal, je verbranding is te hoog, of je eetpatroon is uit balans geraakt.

Als je meer calorieën binnenkrijgt dan wat je nodig hebt, wordt het teveel op verschillende plaatsen in je lichaam opgeslagen in de vorm van vet. Wanneer je stofwisseling erg hoog is, verbruik je een groot deel van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Hierdoor sla je weinig calorieën op in de vorm van vet. Iemand die zich weinig beweegt verbruikt minder calorieën dan iemand die veel sport. Je zou dus zeggen dat iemand die veel sport niet veel aankomt. Dit is niet altijd zo, in tegendeel zelfs: door regelmatig krachttrainingen uit te oefenen, neemt je spiermassa toe. Voor een goed resultaat kun je een sportinstructeur op een sportschool om advies vragen. Hij zal de oefeningen op je lichaam afstemmen, zodat je een mooi lichaam krijgt!

Bij aankomen is het erg van belang om regelmatig te eten. Drie hoofdmaaltijden per dag is erg aan te raden. Natuurlijk zijn tussendoortjes, anders dan bij afvallen, wél toegestaan.
Een diëtist kan een persoonlijke maaltijd voor je samenstellen. Deze maaltijd bevat exact het juiste gehalte aan calorieën; de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten zijn strikt persoonlijk op je lichaam, bewegingspatroon en smaak afgestemd. Enkele tips:

 • Te vet eten remt de eetlust, doe dit dus zo min mogelijk
 • Frisse/zure gerechten zoals fruit, tomaten- en vruchtensappen stimuleren de eetlust
 • Zorg voor een flinke voorraad
 • Je kleding bepaalt ook voor een groot deel hoe je eruit zit. Je kunt je lichaam met behulp van kleding “camoufleren“ Iemand die kort is, kan door bijv. een lange rok te dragen, er een stuk langer uitzien. Zwarte kleding kleedt af, dus als je te dun bent, kun je zwarte kleding beter in de kast laten hangen. Om er wat dikker uit te zien, kun je het beste wat lossere bloesjes en shirts dragen. “Strak om het lijf.” benadrukt je lichaamsvormen namelijk. Door drukke prints en horizontale strepen oog je ook wat voller. Wat ook erg van pas komt nu het einde van de zomer nadert, is “lagen dragen.”: in een t-shirt, met daarboven een blouse en een colbertje zul je er zeker wat voller uitzien! Als je wat tenger bent gebouwd, heb je vaak ook kleine borsten. Dit kan veel invloed hebben op hoe “dik.” je oogt. Een push-up bh of een bh met vulling en de juiste kleding doet wonderen!

  Ik wens je heel veel succes!

  Felisha Kariman

  Heeft U ook een vraag? Stel deze dan in de rubriek ‘IF-Hulp’. Onze IndianFeelings medewerkers zullen Uw vraag zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

  4 Reacties
  1. Reply
   sugarpie
   maart 3, 2005 om 11:39 am
   ik weet hoe het is om \"te slank\" zijn

   Ik ben ook heel slank, zelfs met een kind ben ik nog slank…Wat ik doe is veel sporten voor meer spieropbouw…niet teveel je moet er natuurlijk wel vrouwelijk uit blijven zien en ik eet goed en gezond. Ik ben nu heel tevreden met mijzelf maar echt dikker ben ik niet. Zodra ik stop met sporten val ik ook altijd meteen weer af.Ik heb me er gewoon bij neergelegt dat ik gewoon niet dikker zal worden en ben nu tevreden ….dat is heel belangrijk!!! Zelfvertrouwen, ookal ben je dun…

  2. Reply
   Gast
   maart 11, 2005 om 7:44 pm
   uiterlijk

   Hoe kan je donkere plekken op je lichaam laten verdwijnen?

  3. Reply
   Gast
   maart 31, 2005 om 4:07 pm
   Innerlijke waarde!!

   Ik ben zelf ook slank en heb ook het probleem dat ik sneller afval dan aankom.Ik ben zelf producten gaan zoeken op het internet om gezond aan te komen,toen kwam ik herbalife tegen dit is een onafhankelijke distributeur.Ze verkopen alleen natuurlijk produkten.Nou, als je dit zo leest zou je bijna denken dat ik het gebruikt heb, maar NEE ik durfde het niet of nog niet althans, want ik ben bang dat ik nu de juiste resultaat krijg en later (wanneer ik Juist slank wil zijn) pas de bijwerkingen zie!! je kent het wel dat lees je ook wel in de krant met de hoofdkop: \”juiste resultaat maar slechte bijwerkingen\” of zo iets.Maar goed wat ik echt wil zeggen of je wel of geen hulpmiddelen gebruikt..is: Als je VOL zelfvertrouwen van binnen hebt dan voel je je ook vol en word je ook VOL gekeken!! Snappen jullie???!!:roll
   Het gaat erom (zoals dr. phil zegt)dat je je levensstijl moet veranderen en niet je uiterlijk, want wat er van binnen komt,zie je dan ook van buiten…. 😉

  4. Reply
   Gast
   april 29, 2007 om 8:38 pm
   help ik wil egt bijkomen

   jah ik heb het gelzen en het heeft me wel aan het denken gezet maar is er egt niets om bij tekomen ik zou er alles voor over hebben zelf ben ik natuurlijk nog een puber maar ja dat is nou juist het probleem ik schaam me dood omdat ik zo dun ben ik draag altijd een vestje om het je verbergen maar dat kan ik niet altijd doen help me a.u.b

  5. Reply
   Gast
   april 29, 2007 om 8:40 pm

   😡

  6. Reply
   VAP
   oktober 11, 2007 om 1:41 pm
   Diëtist

   Goede dag,

   zou het zeer op prijs stellen als er een lijst zou komen, met namen, van hindustaanse
   diëtisten in Den Haag eo.
   Weet niet of dit al waargenomen is, ik zelf kan zo’n degelijke lijst niet traceren.
   Bij voorbaat dank voor de genomen moeite.

   Met vriendelijke groet
   VAP

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen