Het souvenir van haar liefde


‘Mama? Mama, hoe kan het dat papa mijn papa niet is? Ma-ma, ik wil weten wie mijn papa is!! Waarom weet mijn papa niet dat ik er ben?!’ De zon was vanachter de wolken tevoorschijn gekomen en straalde. Zij straalde mee. Ze lachte. Vandaag zou ze hem zien. Het had zo lang geduurd. Precies 60 dagen waren er verstreken, sinds ze voor het laatst zijn adem op haar gezicht had gevoeld. Priya kamde haar dikke zwarte haardos. In de spiegel oefende ze haar rol voor de komende reà¼nie tussen haar en haar geliefde Arjun. Ze had er al zo vaak over gedroomd. Tijdens colleges, op kantoor, tijdens vergaderingen en vooral ’s nachts. Elke keer weer was het een teleurstelling als het niet Arjun maar haar kussen was in haar armen, als ze ’s ochtends ontwaakte.

De telefoon ging.
‘Priya?’ Het was Anita, haar beste vriendin, die al die tijd zo met haar meegeleefd had.
‘Priya? Zeg wat!’
‘Ik kan niet…Ik voel me zo raar. De zenuwen vreten me op.’
‘Zal ik met je meegaan?’
‘Nee, nee…Ik ga alleen.’
‘Oké, maar schiet op dan…Het vliegtuig landt over minder dan 30 minuten.’
‘Ja, ik weet ’t …Ik ga. Ik bel je,oké.’
‘Goed.’k Zal aan je denken.’

De bestelde taxi arriveerde en Priya stapte in. De chauffeur bleef zonder pauzes door ratelen. Ze volgde het niet en mompelde zo nu en dan ‘ja’. Het scheen hem niet te ontmoedigen. Haar gedachten maakten helse toeren. Ze moest het hem vertellen. Ze moest hem zoveel vertellen. Sinds die laatste keer. Eindelijk was het dan zo ver. Ze voegde zich tussen de vele andere verlangende vrienden, en familieleden van Arjun in de hal, op Schiphol. De spanning in haar buik was enorm. ‘Stil maar,’ fluisterde ze,’ ik ga hem over jou vertellen.’

Toen gingen de deuren open. Heel even was daar nog een moment om terug te gaan, naar die laatste keer dat ze hem zag. Ze was zo dronken geweest. Al drie jaar was ze verliefd, maar nog nooit had ze het hem durven vertellen. Die avond op het feest, had ze zich moed in gedronken, in de vorm van 9 Bacardi Breezers Orange . Nog steeds had ze gezwegen maar ze had hem alles gegeven, nadat hij haar naar huis had gebracht. Alles. En nu…nu moest ze hem zo veel meer vertellen. Haar bolle buikje liet zich niet lang meer onder dikke truien verbergen.

‘Arjun!’ schreeuwde ze toen hij in de deuropening verscheen. ‘Arjuuun!’ Langzaam kwam hij haar kant uit lopen. Ze ging voorbij aan de verbaasde blik in zijn ogen. Ze zag de dame aan zijn arm niet eens. ‘Priya? Wat doe jij hier?’ ‘…’ ‘Nou, laat me je voorstellen aan mijn toekomstige vrouw. Dit is Sita. Ze kent je moeder,weet je. Hey, maar Priya, je moet minder eten hoor meid! Wat ben je dik geworden!’ ‘…’

Rosa de Sousa

Reacties
 1. Reply
  Gast
  september 22, 2006 om 9:30 am

  Damens en Heren hier valt nog wat van te leren

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen