Handverzorging


Body & BeautyJe handen verraden je leeftijd nog meer dan je gezicht. De huid op de handrug is extreem dun en er is zelfs geen onderhuids vetlaagje om deze te ondersteunen. Rimpeltjes en ‘lossigheid’ zie je dan ook al vrij snel, zeker bij mooie, lange, smalle handen. Begin daarom zo jong mogelijk met een goede verzorging van je handen.

Dagelijkse zorg
Je handen staan dagelijks bloot aan allerlei invloeden van buitenaf (zon, kou, zeep etc.). Gebruik daarom iedere dag een handcrème. Spoel je handen nadat je met schoonmaakmiddelen hebt gewerkt altijd meteen goed af, droog ze en smeer ze in met een verzorgende handcrème.

Klamme handen
Iedereen heeft wel eens last van klamme, zweterige handen, bijvoorbeeld als je nerveus bent. Dat is op zich niet zo erg, want het verdwijnt meestal snel. Maar als dit bij jou vaak het geval is, was dan regelmatig je handen met koud water en smeer ze daarna in met een neutrale huidolie met daarin een paar druppeltjes essentiële olie van menthol, munt of tijm.

Géén kalk
Nagels bevatten geen kalk, zoals vaak wordt gedacht. Van veel melk drinken, zul je dus in geen geval sterkere nagels krijgen! Je kunt wel een speciaal voedingssupplement slikken voor huid, haar en nagels of een nagelverharder gebruiken.

Handschoenkuurtje
Verzorg je handen terwijl je slaapt! Smeer je handen voor het slapen in met een handcrème en doe vervolgens de Moisturizing Handgloves van Earth Therapeutics aan. Deze handschoenen (verkrijgbaar bij De Tuinen voor .€8,99) gebruiken je lichaamstemperatuur om ervoor te zorgen dat de verzachtende en verzorgende bestanddelen uit de handcrème beter worden opgenomen.

Rust
Je handen bestaan uit een groot aantal kleine onderdelen: spiertjes, gewrichtjes en zenuwen. Wanneer je intensief met je handen bezig bent, bijvoorbeeld achter de computer, leg je er veel druk op. Neem regelmatig rust en ontspan je handen zoveel mogelijk. Je zult merken dat je ze eigenlijk altijd gespannen houdt, zelfs in bed. Bewust ontspannen geeft rust en een heerlijk gevoel!

Felisha Kariman

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen