Handleiding mannen


De vraag die zoveel vrouwen bezig houdt: Wat zou er toch omgaan in zijn hoofd?? Mannen zijn soms zo moeilijk te doorgronden en halen meestal de bloed onder onze nagels vandaan! Vaak zeggen ze zo weinig dat wij vrouwen, maar het een en ander zelf bedenken bij het non verbale gedrag van onze ‘lieverd’. Soms denken we te begrijpen wat meneer wilt zeggen, blijkt dat hij heel iets anders bedoelt. Nou ik denk dat het maar eens tijd is voor een soort van handleiding /analyse:

Situatie 1: ‘wat een dag ‘, een irritante baas, een lange file op weg naar huis, wat emotionele crisis.

Eindelijk lig je lekker in je bed…;pff dat was een hectische dag schat en je verteld wat je allemaal is overkomen..

HIJ: kijkt je lachend aan (of zegt met een lachende stem aan de telefoon): ‘hmm wat zeg je schat?, druk ?ow dat valt toch wel mee?’
JIJ: denkt dat hij niet ziet hoe belabberd jij je eigenlijk voelt, je weet zeker dat hij geen aandacht voor je heeft en het kan hem waarschijnlijk niet eens schelen wat jij denkt, je moet je gewoon niet aanstellen!
HIJ bedoeld waarschijnlijk: Hij wilt je waarschijnlijk alleen maar opvrolijken en probeert zich een houding te geven aan jouw gedrag.

Wat kunnen wij het best doen? Het best je stoom afblazen bij een vriendin, mannen zijn niet ingesteld op stoom afblazen en voelen zich al gauw ongemakkelijk. Dus bespaar jezelf een hoop ellende!

Vivek

Situatie 2: ‘ schat, morgen komt de vuilniswagen’, (met andere woorden, hint hint!),
HIJ: reageert gewoon niet. En een uur later staat die kliko nog steeds waar die stond.
JIJ: ergert  je dood aan het feit dat hij niet luistert, of dat hij jouw verzoek is vergeten dus hij vind jou niet belangrijk genoeg?
HIJ bedoeld waarschijnlijk: meneer heeft het wel degelijk gehoord, maar hij heeft de onderliggende boodschap niet gehoord (of doet alsof), omdat die boodschap domweg niet uitgesproken is.

Wat kunnen wij het best doen? Mannen moeten alles woord voor woord letterlijk horen dan zullen ze het vast wel doen! Dus wil je wat gedaan krijgen van een man vraag het hem direct en vertel er ook nog bij wanneer en hoe!

Situatie 3: blijkbaar heeft meneer het te druk op zijn werk. Niet dat hij dat nou uitgebreid met jou bespreekt maar je merkt het wel degelijk want:

HIJ: moppert op alles, trekt zich vervolgens terug en zegt voor de rest van de avond helemaal niks meer.
JIJ: probeert het gezellig te houden, zegt lieve dingen, maar hij blijft kortaf en stil. Je gaat je afvragen of het aan jou ligt…;
HIJ bedoeld waarschijnlijk: dat hij een rot dag heeft gehad, boordevol problemen die hij zo 1 2 3 niet kan oplossen. Een man sluit zich in zulke situaties af van de wereld en concentreert zich op het vinden van een oplossing. En als hij niet praat (met jou) dan kan hij de dingen rustig overdenken.

Wat kunnen wij het best doen? Hoe meer je een man dwingt om over een probleem te praten, hoe erger zijn stress wordt. Je hebt de neiging hem steun en hulp te bieden maar dat werkt helemaal verkeerd so just leave him alone!

Maya

Binnenkort: Handleiding vrouwen op IndianFeelings.com

Reacties
 1. Reply
  Gast
  augustus 6, 2006 om 11:50 pm
  Niet weer

  Waarom letten jullie niet op die taalfouten?

 2. Reply
  Gast
  augustus 7, 2006 om 12:15 am

  Jezus mina het is een leuk artikel begin jij over taalfouten.

  Such a shame

 3. Reply
  Gast
  augustus 7, 2006 om 2:14 pm

  Zo te zien kan je niet tegen dat de waarheid wordt gezet. 😉

  Wat is er leuk aan? 🙂 Wat kan je ervan leren?

  Als je een artikel plaatst doe het dan zonder die domme fouten. Gooi een spellingscontrole doorheen.

 4. Reply
  Gast
  augustus 8, 2006 om 2:36 am
  M.

  Hoi,

  Ik ben het er niet mee eens. Een dergelijke generalisatie d.m.v. een handleiding kan juist averechts werken in sommige situaties binnen relaties. Het hang van de situatie EN de persoonlijkheid van de betreffende personen.

  Ik ben het ermee eens dat je bepaalde soort gedrag kunt vastleggen, maar dan te stellen dat het een handleiding is, is volgens mij ten onrechte.

  Gr.
  M.

 5. Reply
  Gast
  augustus 8, 2006 om 7:47 am
  Maya

  menesen wat nemen jullie alles toch serieus..het is gewoon een artikel dat de algemene (en ja een klein beetje overdrijven mag ook wel eens),kleine huiselijke irritaties weergeeft..maak er niet zo een punt van!en wat betreft de fouten dat is helemaal terecht haastig spoed…:S in het vervolg zal er beter op gelet worden 🙁

 6. Reply
  Gast
  augustus 8, 2006 om 7:31 pm
  @maya

  Het is toch een serieuze site? 😉
  Je artikelen zijn het visite kaartje voor je website.

 7. Reply
  Gast
  augustus 9, 2006 om 8:35 am
  Aan @maya

  Een beetje humor mag wel in de artikelen naar voren komen. Het leven is tekort om over alles serieus te zijn!

 8. Reply
  Gast
  augustus 9, 2006 om 8:50 am
  Aan @maya is Rani

  @ M. Je bent te serieus!!
  Maar goed om te reageren op jou reactie:
  Volgens jou kan er geen handleiding zijn om bepaalde gedrag vast te leggen.
  Hoe noem je de wetten en regels die hier in Nederland gelden?? Je kan het zien als een handleiding voor onder an

 9. Reply
  Gast
  augustus 9, 2006 om 8:52 am
  Maya

  Beste M.En @Maya,
  Soms is het moeilijk te begrijpen waarom de natuur zo\’n duidelijke onverenigbaarheid tussen de geslachten heeft bedacht, maar dat lijkt alleen maar zo omdat onze biologie zo in conflict is met onze huidige omgeving. Het goede nieuw is dat je, wanneer je de oorsprong van de verschillen begrijpt, er gemakkelijker mee kunt leven, dat je ermee om kunt gaan, ze leert waarderen en uiteindelijk leert koesteren.
  dat is een beetje de clue van mijn artikel,met een vleugje humor!

 10. Reply
  Gast
  augustus 9, 2006 om 12:03 pm
  Moi

  :roll

  Aan gast:
  Lees jouw eigen reactie voor de grap nog eens door. Dan zul je zien dat die ook niet geheel zonder taal- en spel fouten zit (waarop ik nu dus ook een hele tirade zou kunnen houden over het nut van het geven van een reactie, als die qua taalgebruik niet correct is, iets wat ik niet zal gaan doen). Zoals mijn reactie ongetwijfeld ook vol fouten zit. Leer er mee leven of lees het artikel gewoon niet uit als jij je er zo aan ergert.

  Aan @Maya:
  |Het is een feit dat Nederlanders over het algemeen hun taal niet beheersen. Dit is inderdaad een serieuze site, waar men veel waarde hecht aan het geven van serieuze informatie en/of reacties. Dat neemt niet weg dat men hier ook de ruimte geeft voor de wat minder serieuze artikelen. Niet alles hoeft over het geloof te gaan of over de problemen waar de wereld op dit moment mee kampt. Daar worden we al in de media mee dood gegooid en het is dan ook een heerlijke verwelkoming om eens iets humoristisch te lezen, iets waarbij je niet hoeft na te denken en gewoon om kunt lachen. Ik ben er heel zeker van dat de moderators de artikelen eerst controleren voordat ze het plaatsen. Deze mensen konden het artikel kennelijk wel waarderen en waren niet van mening dat het plaatsen van zo

 11. Reply
  Gast
  augustus 9, 2006 om 7:23 pm
  M.

  Dat begrijp ik,

  R, Wetten en regels hebben als achtergrond signalen uit samenleving goede/geoorloofde maatschappelijke uitwerking te laten hebben. Niet vastleggen van gedrag. Deze handleiding is ter interpretatie/begrijpen lijkt me, i.p.v. gedragslijn beschrijven zoals jij zegt. Echter, Echter, ik blijf van mening dat verschillende factoren die van invloed zijn op het geslacht en hun psyche, zoals: cultuur, opvoeding etc. van invloed zijn op het handelen van de verschillende geslachten + hun belevingswereld. En dat hiermee een generalisatie ten onrechte, zo niet niet goed is.
  Wel grappig om te lezen..! Thanks..

 12. Reply
  Gast
  augustus 10, 2006 om 12:24 am

  Wat doet zo’n artikel op if??? :cry

 13. Reply
  Gast
  augustus 10, 2006 om 1:45 pm
  Moi

  quote: \”Wat doet zo\’n artikel op if???\”

  En waarom zou het niet op IF mogen staan?? Over al die nutteloze artikelen over die Bollywoodsterren hoor je niemand klagen. Get a life people! Als je denkt het zelf beter te kunnen, dan stel ik voor dat jullie zelf ook eens in de spreekwoordelijke pen klimmen en een verhaaltje neerpennen, zodat wij dat ook (zonder goede reden) af kunnen kraken.

 14. Reply
  Gast
  augustus 10, 2006 om 1:46 pm
  Maya

  Vertel het eens gast,wat zou jij willen lezen op indian feelings?mensen als jullie het allemaal beter weten ..dan neem ik aan dat de crew van IF vast nog wel meer mensen kunnen gebruiken..go ahead!

 15. Reply
  Gast
  augustus 10, 2006 om 6:20 pm
  @ gast

  Waarom denk je?
  Om te lezen natuurlijk!!!

 16. Reply
  Gast
  augustus 13, 2006 om 1:08 am
  relativeer en accepteer

  Is het nog niet duidelijk dat er nu eenmaal verschillen zijn tussen mannen en vrouwen? Waarom zou je een man (vrouw) willen veranderen? Volgens mij is het beter wat meer begrip voor elkaar te hebben en daardoor beter samen te werken. Want een m/v relatie is niks anders dan een tijdelijke aardse samenwerking!

  Nitesh

 17. Reply
  Gast
  augustus 13, 2006 om 10:09 am

  :zzz

 18. Reply
  Gast
  augustus 15, 2006 om 7:52 pm

  Ik vind het een leuk artikel…en grappig ook

  🙂

  Liefs Jenny

 19. Reply
  Gast
  augustus 17, 2006 om 12:16 am
  hgf

  :p :sigh :sigh :sigh :sigh 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 :p

 20. Reply
  Gast
  augustus 17, 2006 om 6:55 pm
  asnie

  🙂 hoi hoe gaat het alles goed in india in nederland gaat alles goed en die verhallen zijn ook leuk hoor liefs door asnie

 21. Reply
  Gast
  augustus 25, 2006 om 10:51 am
  thnx a Million!

  Hey maya,

  Na je handleiding over vrouwen heb ik die van de mannen gelezen.. Is echt goed!

  Kan je nog een paar tips opschrijven?

  Grtzzzzzzzz,

  Angelique

 22. Reply
  Gast
  september 1, 2006 om 12:37 pm
  Malini

  Maya,
  je hebt helemaal gelijk. Mannen moeten alles woord voor woord horen anders begrijpen ze niet wat je bedoelt. Door de jaren begrijpt heeft hij alleen dit onderdeel. En af en toe met rust laten is bij sommige mannen niet corret. Er zijn anderen die juist willen praten. Het is eigenlijk geven en nemen. En moet van beiden kanten komen dan heb je een perfecte leven.

 23. Reply
  Gast
  september 16, 2006 om 2:29 pm
  hai

  Eigenlijk is het wel waar. Want als ik wat probeer uit te praten schiet hij erger in de stress. En hoe meer ik praat hoe meer hij zich opsluit in zijn kamer. tyara

 24. Reply
  Gast
  september 22, 2006 om 12:19 am

  Mannen Mars Vrouwen Venus bij ons thuis houden we wel van een goed artikel met een gezonde dosis humor. Wij vermaakte ons zeer op de reacties van dit artikel,vooral om het feit dat de reacties voor het artikel handleiding voor vrouwen toch van andere aard waren. Lange tenen misschien?

  Afijn goed artikel Groetjes Shan en Radj

 25. Reply
  Gast
  september 22, 2006 om 9:29 am
  aan Shan en Radj:

  Heel erg bedankt voor jullie reactie,dit artikel was inderdaad niet bedoeld als iets waar iedereen zich ook daadwerkelijk aan moet houden,meer als een soort van do or dont’s met een klein beetje humor!ben blij dat er ook nog mensen zijn die ook nuchter nadenken :roll :roll

 26. Reply
  Gast
  november 4, 2006 om 6:32 pm
  latifboy_19@hotmail.com

  hey man ales goed met je met mijn gat lekker

 27. Reply
  Pria
  augustus 17, 2008 om 3:26 pm

  Ik ben er laatst ook achter gekomen dat als je iets wilt je het gewoon moet zeggen! Dus nu vraag ik gewoon om een bosje bloemen of die leuke schoenen 😛 en je kunt hem inderdaad met rust laten als ze stress hebben daarna komt hij na een paar dagen zelf weer lief doen ;D

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen