Han­na’s ker­rie­sa­té


Ingrediënten

4 el zonnebloemolie
1 citroen (uitgeperst)
1 tl gemalen komijn (djinten)
4 tl currypoeder (hot)
1 tl gemberpoeder (djahé)
2 tl sambal badjak
400 g kipfilet (in blokjes van 2 x 2 cm)
1 kg aardappelen (iets kruimig)
1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 schaaltjes haricots verts ((a 150 g), in stukjes van 1 cm)
1 bakje taugé (125 g)

Keukenspullen

12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Schenk 2 el olie in een kom en meng met 2 el citroensap, komijn, 2 tl currypoeder, gemberpoeder, sambal en zout naar smaak. Voeg de kip toe en marineer 10 min.
Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar in de bouillon. Giet af en bestrooi met de rest van het currypoeder. Laat de aardappelen nog even van het vuur af met de deksel op de pan stomen.

Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur 5 min. garen.

Kook ondertussen de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de taugé. Verdeel de groenten en de aardappelen over 4 borden en leg de kerriesaté erbij. Serveer met de kokossaus.

Tip:

Familierecept Allerhande 3 2011. De Surinaamse Hanna Klaiber is dol op exotische gerechten, maar ook op de Hollandse keuken. ‘Mijn moeder maakte vroeger vaak gerechten met aardappelen. Ik ben ermee opgegroeid en daarom houd ik ook zo van de Hollandse keuken. Heerlijk die stamppotten, maar daar voeg ik dan wel wat kerrie- of paprikapoeder aan toe, voor een beetje extra pit. Dit recept met kerriesaté is een klassieker uit mijn moeders keuken. Als mijn dochter komt eten staat dit steevast op het menu en ze maakt het zelf ook vaak.’

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen