Geroosterde doksie/doksa (eend)


Je zou dit kunnen toevoegen aan je diner (hoofdgerecht) Wat heb je nodig om je doksie/doksa in te leggen?

  • 1 thee lepel aji-no- moto
  • 150 ml ketjap (kasripo)
  • 4 thee lepels knoflook poeder (of verse knoflook gestampt)
  • 1 eend
  • 1 snufje gember poeder (je kan ook rauwe gember nemen,en dan raspen)
  • 1 citroen
  • Wat laos poeder of vers gemalen laos
  • Fijngemalen uien

Bereidingswijze:

Maak van de Aji-No-Moto, ketjap , knoflook en gember, laos, uien een saus. Pers de citroen en wrijf de eend in met het citroensap. Maak een gaatje in de buik van het eend en doe al het saus in de buik van het eend en laat het 1-2 uur intrekken. Grill daarna de eend 1-2 uur; de eend moet met de borst naar boven gegrild worden.

Serveer tips:

Je kan geroosterde eend het best serveren met witte rijst en kousenband als groente.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen