Gedurfde Bollywood-remake van geliefde Oscarwinnaar nu in Nederland in de biosDe Indiase remake van de bekende Forrest Gump is ook in Nederland te zien. Deze nieuwe film is geheel in Bollywood-stijl opgenomen, maar bevat veel van hetzelfde uit de oorspronkelijke Forrest Gump. Net als Tom Hanks rent Aamir Khan als een bezetene in de film Laal Singh Chadda.

Aamir Khan is niet zomaar aan de rol van Forrest begonnen, want met zijn imago en filmervaring wordt hij al beschouwd als de Indiase Tom Hanks. Aan de film werd jaren gewerkt op verschillende locaties in India. Bekende acteurs als Sharukh Khan en Kareena Kapoor Khan spelen mee.

Indiase smaak
Het verhaal van Forrest Gump is naar Indiase smaak hier en daar aangepast met kleur, zang en dans. Zo is ook de bekende doos met chocolade vervangen door Indiase zoetigheid. En het levensverhaal van Laal loopt door belangrijke momenten in de Indiase historie.

Aamir Khan staat bekend als een eigenzinnige en controversiële filmmaker en acteur. Zijn films worden vaak met gemengde gevoelens ontvangen en ook deze film over een bijzondere jongen is misschien te gedurfd. Dat is te zien aan de vrij lage omzet. Sinds de première aarzelt het publiek nog in de bios.

Aamir Khan vertelt in een interview met de BBC over zijn nieuwste film:

“In India is het park lawaaierig en druk, net als een bushalte. Een gesprek kun je niet echt voeren. In een trein worden bij ons wel verhalen verteld, dus is ons karakter dan ook in een trein zijn levensverhaal aan het vertellen.”

“Als een film geen liedjes heeft, is het voor mij geen Indiase film. De liedjes geven het gevoel van Laal weer, waardoor het publiek beter mee kan leven met hem.”

Het volledige artikel in Collider staat hier. Op Instagram hieronder geeft Aamir Khan Productions een stukje uitleg over de film.Lees verder op:
https://www.filmtotaal.nl/nieuws/94334

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen