Factbox-Ambaanse kinderen in het middelpunt van de leiderschapswissel bij Reliance India


De stap is het eerste teken van verandering in Ambani’s imperium nadat de miljardair vorig jaar had gezegd dat zijn kinderen een belangrijke rol in het bedrijf zouden krijgen, en eraan toevoegde dat Reliance “bezig was met een gedenkwaardige overgang in het leiderschap.”

Hier zijn de details over Ambani’s drie kinderen die naar verwachting meer te zeggen zullen krijgen in India’s grootste conglomeraat dat op ongeveer $200 miljard wordt gewaardeerd.

AKASH AMBANI, 30

Akash, Ambani’s oudste zoon, is in 2014 toegetreden tot het leidinggevende team van de telecomafdeling van de groep, Reliance Jio, kort nadat hij aan de Brown University was afgestudeerd in de economie.

Als niet-uitvoerend bestuurder werkte hij nauw mee aan de strategie en de groeiplannen van het bedrijf, waardoor Jio de grootste telecomoperator van India werd, met meer dan 400 miljoen abonnees. Hij wordt nu de voorzitter van de telecomeenheid, zei Reliance dinsdag.

Akash is nauw betrokken geweest bij de productontwikkeling en de betrokkenheid van de werknemers om een “jonge en levendige cultuur” te brengen, aldus het bedrijf. Als fervent cricketer speelt hij ook een sleutelrol in het management van Mumbai Indians, een team dat eigendom is van Reliance in de IPL, de rijkste cricketcompetitie ter wereld.

Akash maakte ook deel uit van een team dat bemiddelde bij een investering van $5,7 miljard in 2020 door Meta Platforms in een eenheid van Reliance, Jio Platforms.

In 2019 trouwde hij met Shloka Mehta, de dochter van een rijke diamanthandelaar.

ISHA AMBANI, 30

Isha is de tweelingzus van Akash en al belast met het aansturen van de plannen van het bedrijf op het gebied van detailhandel, e-commerce en luxe. Reliance is ook de grootste fysieke detailhandelaar van India, met plannen om snel uit te breiden naar e-commerce om het op te nemen tegen reuzen als Amazon.

Zij is ook betrokken bij de uitbreiding van Reliance’s aanwezigheid in de mode via de Ajio e-commerce app van het bedrijf, en bij Reliance’s partnerschappen met internationale topmerken.

Isha heeft een graad in bedrijfsbeheer van Stanford. Het tijdschrift Fortune noemde haar vorig jaar “Heiress on Duty” en rangschikte haar op de 21e plaats van machtigste vrouwen in India.

Zij werkt nauw mee aan het conceptualiseren van een nieuw Reliance winkelcentrum, inclusief hoe het bedrijf de zeer gevoelige plaatsing van rivaliserende luxemerken naast elkaar pitcht, heeft Reuters gemeld.

In 2018 trouwde Isha met Anand Piramal, de zoon van een miljardair-industrieel met belangen in onroerend goed en farma.

ANANT AMBANI, 27

Anant is Ambani’s jongste zoon, die zich toelegt op de nieuwe energieactiviteiten van het conglomeraat, een belangrijk investeringsgebied voor de Ambani’s.

Reliance wedijvert om een vooraanstaande plaats in te nemen in de ambitie van premier Narendra Modi om de groene energiecapaciteit op te voeren.

Reliance heeft grote uitbreidingsplannen om te diversifiëren in schone energieprojecten, waaronder zonne-energie en groene waterstof.

Anant heeft in het verleden, samen met Akash en Isha, het publiek toegesproken op bedrijfsevenementen. Anant is in 2017 afgestudeerd aan de Brown University.Lees verder op:
https://nl.marketscreener.com/business-leaders/Mukesh-Ambani-72/nieuws/Factbox-Ambaanse-kinderen-in-het-middelpunt-van-de-leiderschapswissel-bij-Reliance-India–40857557/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen