Een stageplek is zo gevonden!


Het probleem van sollicitanten met een ‘vreemde’ achternaam is bekend. Een automatische afwijzing is bij hen al gauw verstuurd. Deze vreemde manier van selecteren vindt helaas vaker plaats dan je zult denken. Bovendien gebeurt het niet alleen bij sollicitanten die opzoek zijn naar een baan, maar ook bij studenten die een stageplek nodig hebben.

Een stage is de basis voor je hele carriere. Je leert er niet alleen theorie in de praktijk te brengen, ook het omgaan met collega’s en kennis maken met een organisatie behoren tot het leerproces. Tevens kun je zonder stage simpelweg je opleiding niet afronden. Het ‘namenprobleem’ kan alleen ingedamd worden door het aan te pakken bij de kern, de stage.

Uit het maatschappelijke oogpunt van CareerPoint is de Stichting Career Projecten ontstaan. Een van de projecten van deze stichting is EXTRA. Hiermee wil CareerPoint het stageprobleem van allochtone studenten oplossen. Door ons grote netwerk en de juiste benadering zorgen we voor een ontmoeting tussen stagiaires en werkgevers.

Het bestaan van EXTRA wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van oudere hoogopgeleide werklozen. Door hun leeftijd stuiten zij, evenals allochtonen studenten, vaak op problemen bij het solliciteren. Met hun vrijwillige ondersteuning aan de stagezoekende studenten komen deze hoogopgeleide in aanraking met verschillende bedrijven en instellingen. Hierdoor kunnen beide partijen van elkaar profiteren. Allochtone studenten vinden een stage en oudere werklozen vergroten hun kans op een nieuwe plek binnen de arbeidsmarkt.

Heb jij ook last van het ‘achternamenprobleem’ bij het zoeken van een stage? Met de hulp van CareerPoint is je stageplek zo gevonden!

Laat je door ons informeren: mail naar office@careerpoint.nl, bel ons via telefoonnummer (070) 388 77 27 of kijk op www.careerpoint.nl

 

Team CareerPoint

Reacties
 1. Reply
  Gast
  januari 31, 2007 om 5:32 pm
  choetiwa

  choetiwa reclame kare hai hiya

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen