Een schreeuwende stilte….


Haar telefoon ging weer af. Ze nam op. Een doodse stilte viel. Ze hoorde alleen iemand ademen. Ze vroeg wie het was, geen antwoord. Ze werd bang. De stilte schreeuwde in haar hoofd. Ze had een ander nummer genomen en een nieuw telefoon. Het heeft niet geholpen. Misschien is het wel iemand die ze heel goed kent. Zelfs haar 2e e-mail adres wat bijna niemand heeft, heeft diegene kunnen achterhalen. Ze kreeg een e-mail, iemand had een internet kaart voor haar gestuurd. Ze ging er naar toe en schrok d’r kapot. Een afstotend berichtje stond er.

Er was een tijd voordat ze dat e-mail kreeg, een eyecu van haar. Er stond allerlei verschrikkelijke dingen over haar in. Behalve beledigingen stonden ook persoonlijke gegevens van haar op. Ze belde huilend haar neef, en hij had een mail gestuurd naar eyecu, met het verzoek om het weg te halen. Ze werkte gelukkig mee en haalde het weg.Terwijl diegene door blijft bellen, en andere vervelende praktijken uithaalt, zit zij wantrouwend naar andere te kijken. Wie kan het nou zijn? Waarom doet diegene dit? Vermoedelijk een jongen, maar een jaloers meisje kan ook mogelijk zijn. Iemand van school, van chat?

Uit een onderzoek van het medisch tijdschrift The Lancet, blijkt dat stalkers het meestal hebben gemunt op ex-geliefde. Ruim eenderde van de vijftig gevallen, die werden onderzocht, bleken een bekende te zijn van het slachtoffer. Bijna een kwart was een volslagen vreemde, die meestal een psychische stoornis hebben.

Wat de meeste niet weten, is dat als ze het slachtoffer van een stalker blijken te zijn, dat ze dan naar het politiebureau kunnen gaan. En zodra bekend is, wie de stalker is, kan de des betreffende persoon aangeklaagd worden, op grond van de antistalkingswet. Deze wet werd twee jaar geleden ingevoerd. De maximumstraf is 3 jaar. En er kan psychiatrische behandeling worden geëist door de rechter.

Maar wanneer kan je nou melden bij de politie, dat je wordt gestalkt? Verzamel zoveel mogelijk bewijzen. Dat betekent dus, zoveel mogelijk vastleggen. Een paar tips:

 • Neem alle telefoongesprekken op en bewaar berichten op het antwoordapparaat
 • Leg alle gebeurtenissen m.b.t. vast, zo gedetailleerd mogelijk
 • Bewaar bewijzen en maak foto’s van door de stalker aangebrachte schade; draag een fototoestel of videocamera bij je
 • Het is verstandig een logboek aan te leggen om tijdstippen, plaatsen en gebeurtenissen vast te leggen

Wilt jeu nog meer informatie, over wat je kunt doen en dergelijke, dan kun je deze vinden op
http://www.centraalmeldpunt.nl/

Bronnen: ANP
Centraal meldpunt

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen