Dodental wereldwijd onverminderd hoog • Duitsland en Frankrijk scherper op risicolanden


De Duitse en Franse autoriteiten verscherpen de maatregelen voor mensen die terugkeren uit risicolanden. In Duitsland moeten zij zich op de luchthaven verplicht laten testen. Ze mogen er ook voor kiezen om twee weken in quarantaine te gaan. De minister van Volksgezondheid van Berlijn zegt dat iedereen die geen negatief testresultaat kan laten zien, hoe dan ook twee weken binnen moet blijven.

Op de website van het Duitse Robert Koch-instituut staat een lijst met risicolanden. Nederland staat er niet op. Mensen uit landen die niet op de lijst staan, krijgen de mogelijkheid om zich binnen drie dagen gratis te laten testen.

In Frankrijk worden de maatregelen ook aangescherpt. Daar moeten Fransen of mensen die een huis in Frankrijk hebben en terugkeren uit zestien ‘rode landen’ verplicht een coronatest ondergaan op het vliegveld, heeft premier Castex bekendgemaakt. Het gaat om onder meer Algerije, Brazilië, India, Israël, Turkije, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Soortgelijke maatregelen worden ook genomen bij zeehavens. Als mensen mensen al voor vertrek getest zijn, is een test in Frankrijk niet meer nodig. Eerder werd ook Marokko gemeld, maar dat blijkt niet het geval.

Frankrijk raadt zijn inwoners bovendien aan niet naar de Spaanse regio Catalonië af te reizen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zei de premier.Lees verder op:
https://nos.nl/liveblog/2341683-johnson-wil-griepprik-voor-elke-brit-375-000-treinreizigers-pauzeerden-abonnement.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen