Dil Chahta Hai


Starring: Aamir Khan, Akshaye Khanna, Saif Ali Khan, Preity Zinta, Sonali Kularni and Dimple Kapadia.
Producer: Ritesh Sidhwani
Director: Farhan Akthar
Music: Shankar Eshaan and Loy

Hindifilms gaan nu zeker goede tijden tegemoet met nieuwe ideeën. Chic en stijlvol is Dil Chahta Hai een film die zowel in het verleden als in het heden zich afspeelt.

De film gaat over drie jongens die afgestudeerd zijn: Akash (Amir Khan), een jongen die speelt met zijn gedachte, die echte liefde niet kent en ook nog rijk is. Sameer (Saif Ali Khan) is een jongen die altijd verliefd wordt. En de laatste is Siddharth a.k.a. Sid (Akshaye Khanna) die een midden klasse jongen is en die echte liefde kent.

Akash ontmoet Shalini (Preity Zinta) op een feestje en wanneer hij in Australië is, voelt hij zich steeds meer aangetrokken tot haar en wordt verliefd op haar. Maar ze is al verloofd met Rohit (Ayub Khan). Akash en Shalini groeien steeds meer naar elkaar toe, maar daar maak Rohit een einde aan en neemt Shalini mee terug naar Bombay.

Akash volgt haar en laat zijn liefde blijken aan Shalini. Maar aan de andere kant is Sameer verliefd geworden op Priya (Suchitra Pillai). Van haar moet Sameer kiezen tussen Akash en haar maakt afspraken met Sameer. Maar Sameer kan zijn afspraken niet nakomen en wordt verliefd op een ander, Puja.

Sid die een schilder is, ontmoet Tara Jaiswal (Dimple Kapadia). Ze is gescheiden, alcoholist en is ouder dan hem. Tara wilt Sid’s werk wel eens zien, en daarom biedt Sid aan om een portret van haar te maken. Sid wordt verliefd op Tara, maar zijn moeder en zijn vriend Akash snappen het niet zo. Akash en Sid krijgen dan hierom ook ruzie.

Als je doordenkt is het verhaal simpel, maar interessant genoeg om je te laten lachen, huilen en denken over het leven.

Sudesh Jaggoe

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen