Cassave doku


Benodigdheden:

  • 500 gram geraspte cassave
  • 250 gram geraspte kokosnoot
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels poederkaneel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille
  • 2 schoongemaakte en boven een vlammetje gehouden bananen bladeren,of folie als u geen bananen bladeren heeft.
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram citroengras

Bereiding:
Als u gevroren cassave gebruikt, zorgt u ervoor dan dat het goed ontdooit. Meng vervolgens de genoemde ingrediënten. Verdeel vervolgens de bananenbladeren in iets kleinere delen, het liefst rechthoeken. Dit zorgt er namelijk voor dat het iets makkelijker te wikkelen is. Zet vervolgens wat van het mengsel op het bananenblad of folie en wikkel het goed tot een pakje. Bind vervolgens het citroengras en zet het op de bodem van de te gebruiken pan.

Doe de verbonden pakjes in een grote pan op de citroengras, en stoom ze gedurende 20 minuten. Er moet niet te veel water in de pan. De doku’s mogen niet helemaal bedekt zijn met water. Het beste kunt u een metalen rooster gebruiken met gaten, zodat het goed kan stomen. Controleer steeds of er genoeg water is en maak een pakje open om te kijken of de doku klaar is.

Smakelijk eten!

Ina

2 Reacties
  1. Reply
    .......
    januari 8, 2008 om 5:50 pm

    :-* :-* :-* :-*hallo vet coole site
    groetjes ………

  2. Reply
    .......
    januari 8, 2008 om 5:50 pm

    he lief :-*

    Schrijf een reactie


    Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

    Register New Account
    Wachtwoord opnieuw instellen