Buitenlandse banken zullen in september waarschijnlijk meer obligaties van India kopen


Overzeese banken waren in augustus de grootste kopers van Indiase staatsobligaties, nadat zij in juli als nettokopers op de markt waren teruggekeerd. In de eerste zes maanden van het jaar waren zij nettoverkopers.

“De fundamentals zijn niet erg sterk, maar de enige drijfveer is voorlopig de speculatie over de opname in de index, en dat zal blijven zorgen voor meer aankopen van buitenlandse deelnemers,” zei Ritesh Bhusari, adjunct-algemeen directeur, treasury, bij South Indian Bank.

Obligatiestieren kregen een duwtje in de rug nadat de Financial Times in augustus meldde dat JPMorgan met grote beleggers sprak over het toevoegen van India aan zijn obligatie-index voor opkomende markten.

Goldman Sachs heeft gezegd dat het een opname in 2023 verwacht, en schat dat een toevoeging een instroom van $30 miljard op gang zou kunnen brengen.

Buitenlandse banken kochten in juli netto voor 147 miljard roepies ($ 1,84 miljard) aan obligaties, het hoogste bedrag sinds februari 2020, en volgden dat met een aankoop van 118 miljard roepies in augustus.

Het rendement op de 10-jarige benchmarkobligatie van India daalde in augustus met 13 basispunten, wat een soortgelijke beweging in juli weerspiegelt, na de instroom.

“Positief nieuws over het opnemen van de index en de opvatting dat het grootste deel van de renteverhogingen achter de rug is, stuwt deze aankopen, die voorlopig houdbaar lijken,” zei Abhishek Upadhyay, senior econoom bij de Primary Dealership van ICICI Securities.

De Reserve Bank of India heeft haar belangrijkste beleidsrente in de drie maanden augustus al met 140 basispunten verhoogd. Marktdeelnemers verwachten dat zij de rente tegen het einde van dit boekjaar nog eens met 60-85 basispunten zal verhogen, afhankelijk van het inflatietraject.

BUITENLANDSE PORTEFEUILLEBELEGGERS

Naast de overzeese banken hebben ook de buitenlandse portefeuillebeleggers hun obligatieaankopen opgevoerd, waarbij zij netto 41 miljard roepies hebben uitgegeven in hun grootste aankoop sinds januari.

Het grootste deel van die aankopen is gedaan in obligaties die vallen onder de zogenaamde “Fully Accessible Route” categorie, die onbeperkte buitenlandse investeringen in geselecteerde liquide effecten toestaat.

Buitenlandse beleggers stappen uit andere obligaties en herinvesteren die fondsen in liquide obligaties die onder FAR vallen, zei een handelaar bij een primary dealership.

“Zelfs nu het renteverschil tussen de opbrengst van Amerikaanse en Indiase obligaties gedaald is tot 400 basispunten, zijn buitenlandse spelers nog steeds enthousiast om voor lokale obligaties te gaan, maar als we tegen het einde van de maand geen vooruitgang horen op het front van de opname in de index, kunnen we enige ommekeer zien,” voegde Bhusari van de South Indian Bank eraan toe.

($1 = 79,8480 Indiase roepies)Lees verder op:
https://nl.marketscreener.com/beursnieuws/laatste/Buitenlandse-banken-zullen-in-september-waarschijnlijk-meer-obligaties-van-India-kopen–41680832/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen