Brui­ne bo­nen met kip


Ingrediënten

5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketchup
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels Chinese (5 spices (potje 23 g))
4 eetlepels zonnebloemolie
4 tenen knoflook (fijngesneden)
2 uien (gesnipperd)
1 kg kipkluifjes (naturel)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 potten Hollandse (bruine bonen (a 330 g), uitgelekt en afgespoeld)
½ lt kippenbouillon (van tablet)

Keukenspullen
bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de ovenschaal met bakpapier. Meng de ketjap met de ketchup, het paprikapoeder, 1 theelepel Chinese 5 spices, 2 eetlepels olie, de helft van de knoflook en de helft van de ui. Schep het mengsel om met de kip en doe alles in de ovenschaal. Zet in de oven en laat de kip in 1 uur gaar worden. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de rest van de knoflook en de ui 5 minuten.

Voeg de rest van de Chinese 5 spices en flink wat peper toe. Doe de tomatenpuree en de bonen erbij en schep alles om. Schenk een beetje bouillon bij de bonen en laat op laag vuur 45 minuten zachtjes koken zodat de smaken er goed in trekken. Voeg bouillon toe als het te droog wordt. Serveer het bonenmengsel met de kip. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.

Reacties

      Schrijf een reactie


      Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

      Register New Account
      Wachtwoord opnieuw instellen