Bara & Tomatenchutney


Maken van de mix:
Maal de oerdi heel fijn. De djiera moet je droogbakken in een pannetje, niet te lang, blijf roeren. Hak de spinazie (of tajerblad), ui, knoflook en peper heel fijn. Het voorgaande met nog 2 a 3 eetlepels massala in grote kom of bak gooien. Mix alles goed door elkaar (met een mixer)of gewoon met de hand,is net wat je makkelijker vindt.

Ingredienten:
? 1 kg oerdi of cadjan idjou (nachtje laten weken)
? 2 eetlepels djiera of hele komeinen
? 1 pond bladspinazie of tajerblad
? 1 ui
? 2 a 3 teentjes knoflook
? 1 Madam Jeanet-peper
? 2 a 3 eetlepels massala
? 1 pak broodmix (wit)
? zout
? bloem
? (sla)olie

Maken van de bara’s:
Gebruik 1 zakje mix per pak broodmix (1 pak voor ca. 25 stuks). Maak het deeg zoals op het pak staat. Kneed de inhoud van een zakje erdoor en voeg een beetje zout toe. Gebruik bloem of water om het deeg te drogen of minder droog te maken. Laat het deeg in een afgedekte teil ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats. Maak van het deeg de bara in je handpalm en bak deze in goed hete olie.

Tomatenchutney:
Ingredi?nten:
o 1 ui
o 2 teentjes knoflook
o 1 Madam Jeanet-peper
o 3 eetlepels ketchup
o azijn
o zoete ketjap
o schep suiker
o tomaten

Je moet het fijngesneden peper, ui en knoflook lichtjes fruiten. Roer dat door met ketchup, voeg daarbij wat azijn, ketjap en suiker. Het geheel goed roeren. En daarna de tomaten indoen. Vervolgens door laten koken op een zacht vuurtje. Wachten tot al het water verdampt.

Eet smakkelijk.

Reacties
  1. Reply
    Gast
    oktober 23, 2006 om 3:35 pm

    Dit is de 1e keer dat ik een recept tegenkom waarbij er broodmix gebruikt wordt om bara te maken !

    Schrijf een reactie


    Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

    Register New Account
    Wachtwoord opnieuw instellen