Baby verliest doodstrijd na mishandeling omdat vader jongetje wou


Terwijl de Nigeriaanse politie bij een raid op een zogenaamde babyfabriek in het zuiden van Nigeria verschillende zwangere vrouwen ontdekte die hun baby’s moesten verkopen voor martel- en offerrituelen, geraakte de Indiase stad Bangalore in shock door de gruwelijke zaak van Afreen. Het betreft een babymeisje dat na amper drie maanden stierf omdat haar vader haar herhaaldelijk had afgeranseld, zelfs gebeten en met sigaretten bewerkt. In een stomdronken bui had hij het kindje ook proberen te verstikken. De reden is dat ze een meisje was en de vader het liefst een jongetje had gewild. De moeder is kapot van verdriet, want Neha Afreen was haar enige kindje.

Vorige week donderdag werd het drie maanden oude baby’tje in zorgwekkende toestand opgenomen in het Vani Vilas Hospital in Bangalore. Ze had een zwaar hoofdletsel, een ontwrichte nek en bijtwonden. Verder had ze ook brandwonden over haar hele lichaam. Het arme kindje kreeg enkele epileptische aanvallen en was kansloos. Ze werd in semi-comateuze toestand gehouden, maar haar te snelle ademhaling (twee keer zo snel als normaal) en haar extreem hoge hartslag werden haar fataal. Ze stierf veel te jong door een hartaanval. Haar dolgedraaide en stomdronken man maakte van de gelegenheid gebruik om naar de kamer waar Nehra Afreen sliep te gaan. Hij stak proppen in haar mond om haar te doen stoppen met huilen en sloeg haar met een stomp voorwerp. Toen Reshma wakker werd in het midden van de nacht, merkte ze dat haar baby een zware aanval had. Ze vertelde dat aan haar man, maar die leek er geen aandacht aan te schenken. Toen de baby bloed begon uit te braken, vluchtte de vader weg.

Haar 19-jarige moeder Reshma Banu was ontroostbaar toen ze het vreselijke nieuws te horen kreeg. Neha Afreen was haar eerste en enige kindje. Reshma getuigde dat haar man, de 37-jarige dronkaard Umar Farooq, hun kindje al meermaals zwaar had mishandeld. Hij kon het niet verkroppen dat Afreen geen jongetje was en sloeg daarom zowel de moeder als hun dochtertje. Op de bewuste avond was hij weer dronken thuisgekomen en nadat hij zijn vrouw nog maar eens in elkaar had geslagen omdat ze een meisje op de wereld had gezet, was die gaan slapen. Het vermoorden van jonge babymeisjes is helaas een plaag in India. Ook abortussen van meisjes-foetussen zijn schering en inslag. Zelfs hogeropgeleide en rijke ouders verkiezen een jongetje als baby. Per 1000 jongens worden er maar 914 meisjes geboren.

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled