Aromatherapie


Dankzij ons reukvermogen kunnen we verschillende geuren onderscheiden. De geur van parfum, pasgewassen kleding, vers gebakken brood kan je humeur en je gedachten veranderen. Geen wonder dat aromatherapie zo in is. Deze therapie is niet nieuw te noemen, vroeger werd de essentiële oliën gebruikt om hoofdpijn te genezen en ook hooikoorts. We kunnen je dit allemaal wel vertellen maar je zult het toch echt zelf moeten ervaren. Probeer deze tips maar eens.

Grrr Hooikoorts
Voel jij je verstopt? Sprenkel een paar druppeltjes eucalyptus of de olie van de theeboom op een zakdoek en haal diep adem. Als je een zere keel hebt probeer dan een citroen te persen vervolgens meng je het citroensap met gekookte water. Als extra kan je ook honing in je glas toevoegen. Goed roeren en drinken maar. 

Slaap lekker
Als je problemen hebt met slapen probeer dit dan. Sprenkel een paar druppeltjes neroli (oranjebloesem) of sandelhout olie rondom je bed. Of je kan een of twee druppels op je kussen sprenkelen.

Kloppende hoofdpijn?
Bij de eerste tekenen van hoofdpijn kan je dit proberen. Wrijf een druppel lavendel olie uit in je handen en smeer het op je voorhoofd. Of je kan op de grond liggen in een niet al te donker kamer en plaats een koude pepermuntolie op je voorhoofd.

Menstruatiepijn
Schenk warme camille thee in een beker en druk de beker tegen je buik.

Chill Out
Sprankel een paar druppels lavendel in een ruimte waar lucht door de huis verspreid wordt, bijv bij de kachel of raam. Het huis zal een stuk romantischer ruiken en je zult je relaxed gaan voelen.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen