AlsouWanneer mensen haar op straat zien, kunnen ze het niet laten handtekening en foto’s te vragen. In Rusland is Alsou de nationale trots, een donkerharige meisje met veel pit die zelf met Enrique Inglesias heeft samengewerkt. Hieruit is de singel You Are My Number One uitgekomen. You Are My Number One vloog in Rusland dan ook als zoete broodjes over de toonbanken. In totaal werden er 100.000 stuks verkocht.

Alsou is geboren op 27 juni 1983 in een kleine stad Bugulma, Tatarstan te Rusland. 
Eigenlijk betekent haar naam ‘Roze water’. Samen met haar ouders vertrok ze op 9 jarige leeftijd naar Moskou. Op haar dertiende jaar woonde ze in Engeland, maar ging elke zomervakantie terug naar haar vaderland. 
Op haar vijftiende zong ze het klassiek liedje I will always love you met niemand minder dan Whitney Houston op een bruiloft. Ook al was dat de eerste optreden, voor zo een groot publiek. Ze melde zich aan als een schoolmeisje bij een Russische producer Valeriy Belotserkovsky. Dat was in de zomer van 1998. In 1999 werd de producer haar manager, en zo gebeurde het dat Alsou Ruslands grootste ster werd. Ze is nu de eerste Russische artieste die bij een internationale record bedrijf is aangenomen. En van haar eerste Engelse cd heeft ze meer dan 100.000 verkocht. Alsou is zo beroemd in rusland dat de Frans, Engels en Russische sprekende voor een publiek van honderd duizenden te gelijk optreed.

Zo zegt ze: “De eerste keer dat ik voelde dat ik succesvol was, was toen mijn concerten uitverkocht waren. Dat was de eerste keer, dat ik kon zien hoeveel effect ik had.” Ze is zo geliefd dat de fans in haar stad voor haar zelfs een auto hebben gekocht. 
“De eerste keer dat ik op het podium kwam was ik echt bang.” geeft ze toe. “Maar mijn manager zei: “Je kan je cd’s niet verkopen als je het niet live kunt doen.” Toen ik op moest, knikten mijn knieën en kon ik mijn mond niet meer bewegen. Ik kon de woorden van de liedjes niet meer herinneren, maar gelukkig zong het gehele publiek mee. Ik was zo diep geraakt, dat ik het nu heel erg leuk vind om op het podium te staan.”

Het is voor Alsou moeilijk een liefdesleven te hebben, omdat ze een drukke schema heeft, maar ze heeft gezegd dat ze op mannen valt die donker haar hebben en ook nog eens donker gekleurd zijn. Ze kan zich niet indenken om met een blond iemand iets te hebben, hoewel ze ooit haar, haar blond geverfd had. 
Craig David is voor haar dan ook een van de muzikale helden. Andere idolen van haar zijn; Destiny’s Child en Mariah Carey, en ze denk ooit net zo beroemd te worden als Whitney Houston. 
“Alles is mogelijk indien je ervoor werkt met de hersenen die je hebt”, legt ze uit. 
“Ik ben net als Britney ,als het om pop gaat, maar ik heb liever de stem van Christina”. 
Alsou houd ook van ballades, maar met het maken van ballades kom je ook niet ver. Ze heeft ook het geluk om met belangrijke personen te kunnen werken; Sturken en Rodgers (Britney, Christina, NSync, Emma Bunton, Sisqo) tot Brian Rawlins (Jennifer Lopez, Christina Aguilera) en Mark Hill (Craig David and Artful Dodger). 
Ze heeft ook eens samengewerkt met Tim Royes die ook bekend staat als de director van de “We will rock you” videoclip van de band Five. 

Wat Alsou zou willen doen als ze geen zangeres was is het zijn van een mode ontdekker of een architect. In ieder geval iets dat met kunst te maken heeft. 
Als ze vrije tijd heeft, besteedt ze het aan schilderen van portretten, van familie en vrienden. Ook is Alsou een echte nachtmens die houdt van uitgaan, met haar broer en vrienden, het liefst tijd doorbrengen in de Engelse Clubs. 

Ik heb Alsou voor het eerst ontdekt bij de Eurovisie Songfestival 2000 die werd gehouden in Stockholm (hoofdstad van Zweden). Ze vertegenwoordigde daar Rusland. Slecht bracht ze het niet van af. Met haar liedje “Solo” kwam ze op de tweede plaats terecht.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen