Aloë Vera


Aloë Vera is een van de oudst bekende medicinale planten. Door de eeuwen heen wordt Aloë Vera vaak genoemd. In verschillende beschavingen van de Oude Grieken en Romeinen, Babyloniërs, Indiërs en Chinezen. Door de eeuwen heen hebben dokters, dierenartsen, huisartsen, specialisten en leken verklaard, dat Aloë Vera de kracht heeft voor een lijst van ziekten en kwalen bij mens en dier. Met als doel, te genezen of pijn te verminderen. Daarom heeft de Aloë Vera al verschillende namen gekregen, zoals; wonderplant, medicijnplant, brandwondenplant, natuurlijke genezer, apotheek in een potje, etc.

Aloe Vera is een vetplant die hoort bij de familie van lelieachtigen. De bladeren van deze plant bevatten veel werkzame bestanddelen die worden gebruikt in schoonheids- en gezondheidsproducten. Wereldwijd zijn ca. 300 Aloësoorten bekend. De meest waardevolle, wat betreft verzorgende en gezondheidsbevorderende eigenschappen, is de Aloë Vera Barbadensis Miller, ook Aloë Vera Linné genoemd.

Aloë Vera is een ideale plant, aangepast aan een droog en ruig woestijnklimaat en kan vele maanden zonder regen. Deze robuustheid heeft zij te danken aan de bijzondere eigenschappen van haar bladeren. Deze zijn dikwandig, verdampen nauwelijks vocht en het binnenste dient als opslag voor water- en voedingsstoffen voor slechtere tijden.

Deze eigenschap, namelijk het vormen van een vochtigheids- en voedingsstoffendepot, ontvouwt de Aloë Vera ook in en op de menselijke huid. Een andere eigenschap van de Aloë Vera komt tot uiting op onze huid. Wordt een blad van de Aloë Vera beschadigd dan geneest deze wond vrijwel direct. Eerst komt er wat gelachtig sap uit en binnen een paar minuten vormt deze een beschermlaag, die binnen de kortste keren zo vast wordt dat de beschadiging nauwelijks nog te zien is. Ook op de menselijke huid genezen wonden na het aanbrengen van de gel eveneens snel en meestal zonder littekens.

Aloë Vera is geen geneesmiddel, maar is een voedingssupplement dat het lichaam stimuleert tot reiniging, dat antiseptisch is en dat ontstekingsreacties onderdrukt. Verder onderdrukt het jeuk en een branderig gevoel. Het beschermt de huid tegen uitdroging en bevordert het huidherstel.

Aloë Vera wordt reeds eeuwen lang gebruikt door vele generaties mensen over de gehele wereld voor haarverzorging. De balans van het haar wordt in de haarwortel en in de hoofdhuid hersteld. Aloë Vera herstelt het natuurlijke evenwicht in de haarwortel, waardoor gezond haar wordt aangemaakt en na enige tijd de algemene conditie van het haar verbetert. De aanwas van gezonde cellen wordt door Aloë Vera in diverse haarproducten gestimuleerd. Aloë Vera werkt op de huid samentrekkend en is daarom geschikt voor de vette huid en acne. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en voedt de huid. Het is ook prima om na verbranding door de zon te gebruiken.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de goede eigenschappen van de Aloë Vera. De meeste onderzoeken vinden plaats in Amerika, Japan en Rusland. En men doet dan onderzoek naar o.a. effecten van deze plant bij o.a. kanker, bestraling, diabetes, arthritis, immuun versterking, huidgenezing etc.

Producten met Aloë vera kun je onder andere kopen bij De Tuinen. In verschillende huid- en haarproducten wordt er ook Aloë Vera verwerkt.

Gieta

Reacties
 1. Reply
  Gast
  februari 10, 2006 om 3:12 pm
  suresh

  leuk en informatief ga zo door.. 🙂

 2. Reply
  Gast
  februari 10, 2006 om 3:19 pm
  alex

  weet je wat ook interessant is Amla:

  http://www.herbal-provider.com/amla.html

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen