Actiedag op Kalsbeek College levert bijna 18.000 euro op  •  

keer gelezen

WOERDEN • Traditiegetrouw sloten leerlingen van het Kalsbeek College locatie Schilderspark het schooljaar af met een actiedag. Die leverde woensdag bijna 18.000 euro op.

Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 deden al fietsend een (gesponsorde) coördinatietocht door Woerden. Via checkpoints verplaatsten zij zich door de stad en zamelden zo geld in. De derde- en vierdeklassers gingen ook fietsen, maar dan ‘op de plek’. Onder leiding van de gymdocenten werkten zij zich in het zweet op de spinningfiets. 

Het opgehaalde geld verdeelt de school over drie goede doelen waar het Daniël den Hoed Fonds er één van is. Dit vanwege Simon, een leerling uit de brugklas die een paar maanden geleden is overleden. 

Beperking
Het tweede goede doel is stichting Dovenschool Madurai, die zich inzet voor voor onderwijs en dus een kans op een toekomst voor kinderen met een beperking in Madurai (India). Ook gaat een deel van het geld naar initiatieven van een aantal leerlingen voor Oekraïne.

De dag werd afgesloten bij een ijskraam op het schoolplein, waar alle leerlingen konden afkoelen met een welverdiend ijsje. “Ik ben trots op onze leerlingen en op het bedrag dat is opgehaald”, verklaarde locatie-directeur Han Koebrugge na afloop. “Op zo’n dag als deze raken ze betrokken bij de wereld om zich heen, zowel dichtbij als ver weg. Onze actiedag creëert betekenisvol onderwijs.”Lees verder op:
https://www.woerdensecourant.nl/nieuws/algemeen/317292/actiedag-op-kalsbeek-college-levert-bijna-18-000-euro-op

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen