Aantal positieve testen onverminderd hoog • AstraZeneca hervat studie naar vaccin


Tot 10.00 uur vanochtend zijn er 1231 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat zijn er nauwelijks minder dan gisteren, toen het aantal besmettingen met 1270 voor het eerst uitsteeg boven de ‘signaalwaarde’ van 7 per 100.000 inwoners. Dat is een van de grenzen die voor het kabinet aanleiding kunnen zijn om in te grijpen.

Vorige week waren er gemiddeld 775 vastgestelde besmettingen per dag, wat ook al een stijging was ten opzichte van de week daarvoor.

Voor het ministerie van Volksgezondheid is het aantal ziekenhuisopnames echter een minstens even belangrijke signaalwaarde. Dat aantal blijft met 6 vandaag laag; de signaalwaarde is 40. Daarnaast is er 1 overledene bijgekomen. Vorige week waren er gemiddeld 6 nieuwe ziekenhuisopnames en 2 doden per dag.

Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd direct doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet vandaag, maar zijn nu pas gemeld bij het RIVM.

De meeste besmettingen zijn zoals inmiddels gebruikelijk in Amsterdam (166), Den Haag (122) en Rotterdam (88). Omgerekend naar het aantal inwoners waren de afgelopen drie dagen de meeste besmettingen in Delft (6,7 per 10.000 inwoners), Amsterdam (5,5) en Den Haag (5,3).

Er lagen gisteren 172 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 36 op de IC. Ook bij de IC-opnames zijn de cijfers nog altijd ruim beneden de signaalwaarde. Begin april, op het hoogtepunt van de crisis, lagen er zo’n 4000 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 1400 op de intensive care.Lees verder op:
https://nos.nl/liveblog/2347874-aantal-positieve-testen-onverminderd-hoog-astrazeneca-hervat-studie-naar-vaccin.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen